35 kg afvallen in 5 maanden, ik deed het!

door | apr 5, 2022 | Afvallen | 0 Reacties

Ik zou toch nooit, slank of normaal worden, dus waarom proberen? Dik is hoe ik ben. Het lukt toch nooit. Nu ben ik 5 maanden verder en ben ik al 35  kg afgevallen. Mijn naam is Lotte en dit is mijn verhaal.Ik ben altijd al wat molliger geweest en heb mijzelf altijd dik gevonden. Dit heeft mij altijd erg onzeker gemaakt, nieuwe vrienden maken, feestjes, daten, nieuwe dingen proberen met mensen die ik niet ken. Ik volgde veel body postivity accounts op Instagram en had besloten dat ik mijzelf ook goed in mijn eigen lijf wilde voelen.  Die meiden op Instagram konden het ook, dus ik ook. Maar elk jaar bleven er maar kilo’s bijkomen en ik bleef ontevreden over mijn uiterlijk en gewicht. Tot dat ik op een dag besloot dat het klaar was en dat ik niet zo verder kon…

Doodongelukkig in het buitenland

Ik ben reisleiding van beroep, daardoor zit ik bijna het hele jaar in het buitenland. Werken, feestjes, lekker eten, erop uit met vrienden, kortom veel gezelligheid. Maar ik begon mij steeds slechter te voelen over mijn uiterlijk en gewicht. Ik kon geen kleding kopen, want in de ‘normale’ winkels paste ik de kleren niet en online shoppen kon niet in het buitenland. Tijdens het uitgaan dronk ik veel, zodat ik niet zo onzeker was over mijn uiterlijk en ik wat losser werd. Normaal kon ik dit vervelende gevoel van mij afschudden, maar het gevoel werd alleen maar versterkt. Drie maanden later en had mij nog nooit zo ontzettend ongelukkig gevoeld over hoe ik eruitzag.Aan het einde van mijn seizoen besloot op vakantie te gaan naar het buureiland, daar zat een vriendin van mij.  Deze vriendin was zelf ook veel afgevallen, dus ik vroeg haar om advies. Ze vertelde mij over een bepaald dieet, ik was sceptisch, maar ach wat had ik te verliezen? Slechter dat dit kon het toch niet worden. Dus ik besloot het een kans te geven, één maand ging ik het dieet het serieus proberen beloofde ik mezelf.

Het 1 op 1 dieet

Zaterdag, 4 dagen nadat ik geland was in Nederland zou ik naar de gewichtsconsulent gaan. De afspraak stond al gepland. Daar ontmoette ik mijn gewicht consulente, waar ik nog steeds hele steun van krijg tot op de dag van vandaag. Het dieet dat ik ging proberen, heet het 1 op 1 dieet van Cambridge. Je weet wel, dat dieet met pakjes en zakjes. Ik was er nog niet helemaal over uit of dit wel m’n ding was. Ook mijn directe omgeving had zijn twijfels. Daar ga je toch niet je geld aan uitgeven? Maaltijd vervangers, dat vult toch niet?Mijn doel was 20 kg afvallen. Mijn consulent vroeg wat ik nog meer wilde bereiken. Waarop ik antwoordde “ik wil in de Zara kunnen winkelen, ik wil kunnen shoppen in de stad net zoals andere meiden van mijn leeftijd”. Mijn consulente verzekerde me dat dit zeker ging lukken.Daar ging ik dan met mijn tasje met pakjes en zakjes. De eerste twee weken, waren het lastigst. Mijn lichaam moest afkicken van alle frisdrank, ongezonde snacks en maaltijden die ik normaal at. In mijn eerste week verloor ik 6 kg, wat voelde dat goed! Afvallen ging als een speer.Achteraf ben ik heel blij dat ik ben begonnen met dit dieet. Ik kon gevarieerd blijven eten en heb nooit een hongergevoel gehad. Het waren echt niet alléén maaltijdvervangers en at ik ook heel veel groente, zuivel, eiwit en fruit. Ik ben dan ook met het dieet verder gegaan na mijn ‘1 maand proefperiode’.

Wandelen was de eerste stap

Ik was zo gemotiveerd, ik zou niet alleen het dieet gaan doen. Bewegen en sport, was nooit helemaal mijn ding, 5 minuten lopen was al te ver.  Maar sport en beweging hoorde erbij vond ik. Gelijk een abonnement voor de sportschool, was nog iets te veel commitment. Dus ik besloot te gaan wandelen.Mijn stiefmoeder wandelde elke ochtend en ik ging elke ochtend mee. Dit waren geen verre afstanden, meestal een rondje van 3,5km. Ik vond het heerlijk! En kan inmiddels het wandelen niet meer missen.Een paar weken later stond ik toch in de sportschool. Spannend vond ik het, zouden mensen mij raar aankijken? Daar staat er weer een hoor, een dikkerd en wilt afvallen. Gelukkig was dit totaal niet het geval en ben ik heel fijn begeleid door de trainers van de sportschool en hing er altijd gezellige en fijne sfeer! In het begin vond ik het zwaar, maar ook de sportschool begon ik steeds leuker te vinden. Ik ging trouw 3x per week en begon resultaat te zien! Inmiddels kan ook dit niet meer missen in mijn wekelijkse routine.

Instagram

Daarnaast heb ik vanaf het moment dat ik begon met afvallen, alles gedeeld op mijn Instagram. Dit vond ik toch spannend, want als ik faalde, zou iedereen het weten. Maar het voelde ook als een stok achter de deur. Toen ik mijn eerste voor en na foto op Facebook en Instagram foto online zette, kreeg ik daar zoveel mooie en lieve reacties op. Dit motiveerde mij alleen maar meer. Ik wist het zeker, deze keer zou ik niet opgeven!

Als in de spiegel kijk, zie ik geen verschil

Nu zijn we 4,5 maanden verder en ben ik 33 kg afgevallen. Ik ben ontzettend trots op mezelf en heb mijn eigen verwachtingen overtroffen. Wel ben ik nog hard bezig met mijn eigen zelfbeeld, dit blijft toch lastig. In de spiegel zie ik altijd nog “dikke Lotte” staan. Alleen als ik foto’s naast elkaar hou, zie ik het verschil. Hier heb ik het soms nog moeilijk mee.

Het corona virus

Inmiddels ben ik zoveel afgevallen, dat mijn dagelijkse outfit bestaat uit een jogginsbroek of legging. De meeste kleren in mijn kast zijn veel te groot. Begin april zou ik gaan winkelen in Rotterdam, eindelijk in ‘echte winkels shoppen’ en niet alleen online. Door het corona virus is dit helaas nog even uitgesteld.Dit is niet het enige wat is uitgesteld. Ik zou half april vertrekken om voor een lange periode terug naar het buitenland gaan voor mijn werk. Doordat ik momenteel geen inkomsten heb, heb ik besloten om tijdelijk te stoppen met het 1 op 1 dieet en probeer ik in het afvallen mijn eigen weg te vinden. Dit is nog wel even zoeken, maar ik kom er wel.Doordat ik nu veel tijd heb, probeer ik niet bij te pakken neer te zitten. Ik zie dit als een kans om extra hard aan mijzelf te werken. De sportschool is dicht, dus ik probeer thuis workouts te doen, ik ben begonnen met hardlopen en mijn wandelrondjes zijn nu tussen de 5-10 km elke dag. Ook heb ik nu lekker veel tijd om te koken, wat ik superleuk vind om te doen!

Work in progress

Mijn verhaal is nog niet af. Ik wil graag nog 15 à 20 kg afvallen, ik wil meer conditie opbouwen en fitter worden. Ik hoop al over een paar maanden flink wat vooruitgang geboekt te hebben, daar ga ik voor!Ik hoop ook dat door mijn verhaal inspirerend en motiverend is voor andere. Het is niet onmogelijk. Geloof in jezelf! Ik kan het, dus jij ook, zolang je er maar de volle 100% voor gaat. Kleine stapjes vormen vanzelf een grote stap vooruit.

Delen via:[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Nog niet uitgelezen?

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

7 februari was het zo ver: mijn buikwandcorrectie operatie bij Boerhaave Amsterdam. Maar, man man man… Wat heb ik het herstel van mijn buikwandcorrectie onderschat. Ik dacht “dat doe ik wel even.”  Het herstel was behoorlijk zwaar. Ben je je aan het oriënteren op een buikwandcorrectie of staat je operatie al gepland? Lees dan zeker even verder

Fit Met Lotte Blog

Ik ben Lotte Corijn

Het is mijn doel om zoveel mogelijk vrouwen te mogen inspireren in hun zoektocht naar een gezonde leefstijl. Samen wil ik met jou bouwen aan een gezonde én realistische levensstijl. Met mijn blog inspireer ik je onder andere graag om dit ook te behalen!

Categorieën

Recente berichten

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

7 februari was het zo ver: mijn buikwandcorrectie operatie bij Boerhaave Amsterdam. Maar, man man man… Wat heb ik het herstel van mijn buikwandcorrectie onderschat. Ik dacht “dat doe ik wel even.”  Het herstel was behoorlijk zwaar. Ben je je aan het oriënteren op een buikwandcorrectie of staat je operatie al gepland? Lees dan zeker even verder

Lifestyle Planner