HEY. READ THIS BLOG.

7x Gezonde Snacks

Gezonde Snacks Afvallen Dieet Fit

7x Gezonde Snacks om af te vallen

Ik hou echt van snacken. Even iets kleins tussendoor voor de lekkere trek. Vroeger zou ik al snel een zak chips hebben gepakt, maar nu kan ik ook genieten van verantwoorde en gezonde snacks. En vaak heb ik van deze gezonde snacks een veel voller én fijner gevoel, dan de ongezonde snacks die ik vroeger at! 

Wil jij graag afvallen? Of gezonder leven? Maar toch blijven snacken? Lees dan verder voor 7x gezonde snacks.

1. Een rijstwafel

Een rijstwafel vind ik zelf een heel lekker tussendoortje. Je hebt ze in verschillende smaken (caramel, kaas) of gewoon ‘plain’. Rijstwafels bevatten weinig calorieën, ongeveer 40 calorieën per rijst wafel.

Zelf beleg ik mijn rijstwafels altijd met mager beleg. Ik vind 20+ smeerkaas een lekkere combi, maar ook kipfilet of filet americain. Het nadeel vind ik wel, dat rijstwafels niet zo vullen. Ik eet er daarom vaak twee.

2. Een hardgekookt eitje

Gezonde Snacks Afvallen

Een eitje is ook een heel lekker gezond tussendoortje en natuurlijk rijk aan eiwitten. Een hardgekookt eitje is ook een hele geschikte snack bij een koolhydraatarm dieet en een goede bron van jodium. Daarnaast zit er in een ei ook niet veel calorieën, ongeveer tus

sen de 60-80 calorieën per ei.

Een eitje vind ik zelf wat meer vullen dat een rijstwafel.

3. Een eiwitshake

Een eiwitshake is ook een prima tussendoortje, net zoals een ei rijk in eiwitten en ook hier zitten weinig calorieën in. In een eiwitshake zitten ongeveer 100 calorieën. Een eiwitshake geeft ook een verzadigd gevoel!

4. Fruit

Gezonde Snacks Afvallen Dieet

Fruit vind ik een super tussendoortje. Je kunt heerlijk variëren met fruit en er is zoveel keus! Zelf kies ik vaak voor aardbeien, deze zijn heerlijk zoet.

Een appel in stukjes met kaneel uit de magnetron is ook een aanrader! En als ik wat meer trek heb of wat meer energie wil,  dan eet ik vaak een banaan.

Je kan natuurlijk ook een lekker smoothie maken, een fruitspies, fruitsalade.

5. Noten

Gezonde Snacks Afvallen Dieet Noten

Noten zijn ook een hele gezonde snack, er zitten namelijk heel veel gezonde vetten in. Pas wel op, noten zijn heel gezond, maar

hier zitten ook veel calorieën in. Overdrijf dus niet, een handje is genoeg!

6. Groente

Groente zijn natuurlijk ook hartstikke gezond en caloriearm. Snoeptomaatjes, komkommer, worteltjes. Allemaal heel gezonde snacks!

Zelf vind ik het lekker om groente te dippen in hummus. Maar pas op met hummus, er zit net zoals in noten veel gezonde vetten in, maar ook veel calorieën!

7. Yoghurt

Yoghurt is ook een lekkere en gezonde snack. Als snack kun je Griekse yoghurt of magere yoghurt kiezen.

Je kan dit natuurlijk ook combineren met fruit of noten. .

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on print

HEY YOU.

Misschien vind je dit ook leuk...

Nakd review nederlands kleding

Lente Na-kd shoplog

Na-kd kleding review Yes! Een van mijn favoriete kledingmerken is Na-kd. Een van de eerste outfits die ik kocht nadat ik was afgevallen was van

Meer lezen
Lotte Corijn

LOTTE CORIJN.

Nice to meet you!

Hey you! Ik ben Lotte en ik ben op weg naar een gezondere en fittere ik. 

Van 130 kg naar naar 75 kg is mijn doel. En guess what?! Ik ben al 50 kg kwijt.

Inspire & motivate. Als ik het kan, kan jij het ook!

Liefs
,
Lotte Corijn

My personal favourites
My Youtube channel
Food and all that good stuff