7 x eiwitrijke tussendoortjes voor als je wilt afvallen

door | mrt 28, 2022 | Afvallen | 0 Reacties

Eiwitrijke tussendoortjes zijn gezonde snacks. Door eiwitrijke tussendoortjes te eten zul je je langer verzadigd voelen. Daarnaast stimuleert het ook de vetverbranding, hierdoor zijn eiwitrijke tussendoortjes ideale snacks als je wilt afvallen. Ook ondersteunt het eten van genoeg eiwitten de spieropbouw. 

Kortom, eiwitrijke tussendoortjes zijn the way to go! Daarom heb ik een lijstje verzameld met eiwitrijke tussendoortjes. 

1. Eiwitshakes

Een eiwitshake is een snel, makkelijk én het zal je misschien niet verbazen… Eiwitrijk tussendoortje. Je hebt ze in allerlei smaken; chocolade, vanille, pindakaas, chocolade, maar ook fruitsmaakjes zoals: mango, banaan en aardbei. In één eiwitshake zit ongeveer 25 gram eiwit.

Je kunt eiwitpoeder kopen en hier zelf een eiwitshake van maken door hier melk of water aan toe te voegen. Zelf gebruik ik altijd amandelmelk, omdat ik dit lekkerder vind dan water en hier niet zoveel calorieën inzitten als volle of halfvolle melk. Mijn favoriete smaak is momenteel cookies & cream van het merk FoodSpring. Weet je niet welke smaak je moet kopen? Body&Fit heeft ook een variety box met verschillende smaken.

In de supermarkt kun je kant en klare eiwitshakes vinden, bijvoorbeeld van het merk Melkunie. Deze staat meestal in het schap bij de yoghurts en ijskoffies. 

2. Skyr

Skyr is een van mijn favoriete eiwitrijke tussendoortjes! Ik vind dit zelf wat romiger en voller smaken dan magere kwark of halfvolle yoghurt. Mijn favoriete merk is Ísey Skyr. Ze hebben echt hele lekkere smaken. Per 100 gram zit hier ongeveer 90 kcal in en 8.5 gram eiwit, afhankelijk van welke variant je neemt.

Mijn favoriete smaken zijn: Ísey Skyr aardbei – witte chocolade, crème brûlée, gezouten karamel en gebakken appel. 

3. Proteïn pudding en mousse

Omdat eiwitrijke tussendoortjes helemaal hip en happening zijn, is er tegenwoordig zoveel keuze in de supermarkt. Ik vind de eiwitrijke ‘toetjes’ echt fantastisch. Gewoon heerlijk guilt-free genieten van een chocoladepudding, heerlijk. Ik vind zelf de protein puddings van Ehrmann erg lekker. Hier is ook een mousse variant van, die heb ik helaas nog niet geprobeerd, maar deze schijnt ook heel lekker te zijn. Ook de protein pudding van Melkunie smaakt goed! Eén protein ‘toetje’ bevat gemiddeld 20 gram eiwit.

4. Protein bars  

Ook protein bars kun je overal kopen; in de supermarkt of online. Je hebt hier ook weer heel veel verschillende smaken in. Protein bars vind ik eigenlijk net zo lekker als een Snicker of Mars. Een heel fijn en lekker merk is Barebells; white chocolate en cookies&creams zijn echt aanraders! In één reep zit ongeveer 20 gram eiwit. 

5. Kalkoen- en kipfilet

Bij een snack denk je misschien niet zo snel aan een pakje vleeswaren, maar waarom ook niet? Een plakje kipfilet, augurkje erbij en je hebt een superlekker én eiwitrijk tussendoortje. Daarnaast is kalkoen en kipfilet ook nog eens koolhydraatarm. In 100 gram kipfilet zit ongeveer 17,7 gram eiwit. 

6. Edamame boontjes

Edamame boontjes zijn in kleine bakjes te koop of je kunt ze ook ingevroren kopen in de supermarkt. Zelf vind ik deze erg lekker en ik merk ook dat deze erg goed vullen. Daarnaast bevat deze snack niet alleen veel eiwitten, maar ook veel ijzer, omega-3-vetzuren en calcium. Per 100 gram zit hier zo’n 11 gram eiwit in. 

7. Hüttenkäse

Hüttenkäse is ook een heel lekker eiwitrijk tussendoortje. Daarnaast bevat deze hele jonge kaas weinig vet, maar dus wel heel veel eiwitten! Ik vind wel: je moet ervan houden. Hüttenkäse heeft toch wel een aparte smaak. Zelf breng ik het op smaak met wat peper, zout en sriracha. Je kunt hier een lekker spread van maken voor op je cracker of boterham, door wat hüttenkäse te mengen met wat komkommer of kipfilet. Per 100 gram zitten hier zo’n 11 gram eiwit in.

Delen via:[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Nog niet uitgelezen?

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

7 februari was het zo ver: mijn buikwandcorrectie operatie bij Boerhaave Amsterdam. Maar, man man man… Wat heb ik het herstel van mijn buikwandcorrectie onderschat. Ik dacht “dat doe ik wel even.”  Het herstel was behoorlijk zwaar. Ben je je aan het oriënteren op een buikwandcorrectie of staat je operatie al gepland? Lees dan zeker even verder

Fit Met Lotte Blog

Ik ben Lotte Corijn

Het is mijn doel om zoveel mogelijk vrouwen te mogen inspireren in hun zoektocht naar een gezonde leefstijl. Samen wil ik met jou bouwen aan een gezonde én realistische levensstijl. Met mijn blog inspireer ik je onder andere graag om dit ook te behalen!

Categorieën

Recente berichten

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

7 februari was het zo ver: mijn buikwandcorrectie operatie bij Boerhaave Amsterdam. Maar, man man man… Wat heb ik het herstel van mijn buikwandcorrectie onderschat. Ik dacht “dat doe ik wel even.”  Het herstel was behoorlijk zwaar. Ben je je aan het oriënteren op een buikwandcorrectie of staat je operatie al gepland? Lees dan zeker even verder

Lifestyle Planner