Gezond bananenbrood met havermout

Bananenbrood met Havermout Blauwe Bessen

SNACK

65 MIN

1 CAKE 

En opeens was bananenbrood een echte hype. Iedereen was bananenbrood aan het bakken. If you can’t beat them, join them!

Bananenbrood kan je heel ongezond maken, met boter, veel suiker en crème fraîche. Dit hoeft natuurlijk niet! Ik ben nog aan het afvallen, dus ik let op wat ik eet. Maar, ik heb ook weleens zin in wat lekkers. Ik zoek daarom graag gezondere opties die wel in mijn dieet passen.

In dit bananenbrood is geen bloem of meel gebruikt. In dit recept is het bananenbrood van havermout gemaakt. Als alternatief voor suiker kan je honing gebruiken. Zelf, heb ik near to 0 calorie siroop gebruikt van Body & Fit. Hier zitten maar 5 calorieën in per 100 gram, hartstikke weinig dus! Verder heb ik er nog blauwe bessen aan toegevoegd. Door de blauwe bessen blijft de binnenkant van het bananenbrood van havermout lekker smeuïg, hmmm! 

Het bananenbrood met havermout is zo gemaakt. Enige wat je moet doen is de ingrediënten met elkaar mengen. Het bananenbrood moet daarna nog 55 minuten de oven in. 

Wil je graag een ander bak recept proberen? Dat vind je deze cakejes misschien ook wel lekker! 

Dus, hoe maak je bananenbrood van havermout

Dit heb je nodig

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr havermout
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 3 el near to 0 pannenkoeken siroop (te koop bij Body en Fit) of 2 el honing
  • snuf zout
  • snuf kaneel
  • 1 handje walnoten
  • 2/3 handjes blauwe bessen
  • Olie/ boter om in te vetten
  • handje amandelschaafsel (om te decoreren)
Bananen Brood Met Havermout Blauwe Bessen Walnoten
Bananen Brood Recept Blauwe Bessen Havermout

Dus, wat moet je doen

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Gooi alle ingrediënten (behalve het amandelschaafsel) in een kom en meng dit in een keukenmachine tot een glad geheel of gebruik een goede staafmixer
  3. Vet een cakevorm in met olie of boter
  4. Giet het mengsel in de cakevorm en decoreer met amandelschaafsel
  5. Zet nu het bananenbrood in de oven voor 55 min.
  6. Laat het bananenbrood nog even afkoelen nadat het bananenbrood uit de oven is gekomen
Print Friendly, PDF & Email
DEEL DIT ARTIKEL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *