Shoppen Afvallen Gewicht Verliezen

Kleding kopen na 40 kg afvallen: what did I buy?

Al mijn kleren zijn eigenlijk te groot. Broeken, bloesjes, tops…. Zelfs mijn leggings en mijn BH’s zijn veel te groot. Ik loop dagelijks in sportkleding, wat ik niet zo erg vindt (want het zit heerlijk!). Maar, nu begin ik over een aantal dagen met mijn nieuwe baan. Daar moet ik gewoon naar het kantoor komen.  Ik kan dus moeilijk daar in mijn sportkleding verschijnen. Dus, het werd tijd voor wat nieuwe kleren!

shoppen toen ik 130 kg woog

Toen ik begon met afvallen had ik een aantal doelen voor mijzelf gesteld. Een daarvan was dat ik graag in ‘normale’ winkels kleren wilde kopen en passen. Al jaren kan ik al niet meer in ‘normale winkels’ shoppen en moest ik al mijn kleren online kopen.

Vaak liep in de Zara rond, keek ik goed om mij heen, of er misschien iets was dat oversized was met veel stretch, waar ik misschien in zou kunnen passen. En als dat ene item lelijk was, dat maakte mij niet uit, ik paste iets bij een ‘normale winkel’! Dus ik kocht het.

Altijd als ik door de Zara, de H&M, de ONLY liep werd ik somber. Ik zag zoveel dingen die ik mooi vond en graag wilde passen. Maar mijn maat was er niet. Soms probeerde ik mij nog weleens ergens in te wurmen, om dan vervolgens bijna huilend in de kleedkamer te staan. Het paste niet. Waarom deed ik mijzelf dat nog aan?

toch nog naar de grootste maat grijpen

Nieuwe Kleren Kopen Na Afvallen

Nu ging ik weer de ‘gevreesde’ ONLY binnen. “Zou ik iets passen” vroeg ik aan mijn moeder. “Ja, tuurlijk, wat denk je nu zelf!” antwoordde ze. Ik wist het nog niet helemaal zeker. Ik was natuurlijk wel al een stuk slanker. Maar was ik genoeg afgevallen om te passen in ‘normale’ kleding, ik wist het net nog niet.

Al snel had ik een paar items gevonden die ik leuk vond. De grootste maat had ik gepakt. Hopelijk paste het. Ik ging mij omkleden. Zou ik mijzelf nog steeds in een jeans moeten persen? Zou ik weer teleurgesteld zijn, omdat het niet paste en er geen grote maat beschikbaar was? NEE! Het paste! De jeans paste! En tot mijn verbazing was de jeans zelfs te groot. Ik snapte er niks van. Ik kon wel janken. Ik dacht aan alle leuke kleding die ik nu kan kopen. Hoe ik mijn hele kledingkast een make over zou gaan geven.

Alle items die ik mee had genomen, paste ik. En maat XL, was bij veel items te groot. Wat voelde dit als een overwinning. Ik heb een aantal leuke items mee genomen! Ik kan niet wachten tot de corona voorbij is, en ik écht kan gaan shoppen!

DEEL DIT ARTIKEL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *