KOOLHYDRAATARME CRACKER VAN BROCOLLI

Groentecrackers Belegd Broccoli

LUNCH

25 MIN

4 PORTIES

Sinds ik begonnen ben met koolhydraat beperkt te eten, ben ik veel creatiever geworden met koken. Groente waar je heel creatief mee kan zijn, zijn broccoli en bloemkool. Je kan hier écht van alles mee maken. Bijvoorbeeld deze crackers, maar ook een koolhydraatarme pizza! 

Zo heb ik er crackers mee gemaakt. Ik heb ze hierna nog eens gemaakt voor mijn verjaardag. Zodat ik mijn eigen ‘koolhydraatarme toastjes’ kon eten. 

De crackers zijn heel lekker krokant en je kan ze net zoals een ‘echte’ cracker beleggen. 

Dus, hoe maak je deze koolhydraatarme crackers?

Dit heb je nodig

  • 1 pak broccoli rijst (+/- 400gr)
  • 1 ei
  • 30 gr 30+ kaas

Dus, wat moet je doen

  1. Doe de broccoli rijst in de magnetron op 750w voor ongeveer 5 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Knijp met behulp van een theedoek het vocht uit de broccoli rijst
  4. Doe de broccoli rijst in een kom met het ei en 20 gr van de kaas. Meng dit vervolgens door elkaar.
  5. Pak nu een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. 
  6. Pak het mengsel en vorm kleine crackertjes met behulp van je handen. Zorg dat de bodem van de crackers dun is.
  7. Doe de ovenschaal in de oven voor 15 min. Bestrooi nu de crackers met de rest van de geraspte kaas. Stop de crackers nogmaals voor 10 min in de oven.

            Eet smakelijk! 

Groente Cracker Broccoli
Print Friendly, PDF & Email
DEEL DIT ARTIKEL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *