Koolhydraatarme shakshuka

Koolhydraadarme Shaksuka

LUNCH/ DINNER

30 MIN

4 PERSONEN

Shakshuka, wat is dat nu weer… Dat zei ik toen een vriend vertelde dat ik dit echt eens moest proberen. “Dat is echt lekker”.ย 

Ik kan het bevestigen, het is echt lekker. Het is officieel een ontbijt. Zelf vind ik dit te zwaar als ontbijt en heb ik het als avondeten gegeten.ย 

Dit recept is koolhydraat en caloriearm en past daardoor in elk dieet!ย 

Dus, hoe maak je shakshuka?

Dit heb je nodig

  • 1/2 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 rode paprika (in stukjes)
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl suiker
  • 1 blikje tomatenstukjes (400 gr)
  • 1 el tomatenpuree
  • 8 eieren
  • zout en peper naar smaak

Dus, wat moet je doen

  1. Doe een beetje olijfolie in een wok pan en zet hem op matig vuur. Bak de ui ongeveer 7 minuten zacht.
  2. Voeg de knoflook en paprika toe en bak ze 2 min mee. Voeg daarna alle kruiden toe en de suiker en bak alles 1 min mee. Doe de tomatenstukjes en de tomatenpuree erbij.
  3. Breng op smaak met peper en zout. Laat het mengsel nu 10 minuten koken.
  4. Breek de eieren boven de pan in het tomatenmengsel. Doe een deksel op de pan en laat het nu nog 7 min sudderen.
Koolhydraatarme Shakshuka Recept
Print Friendly, PDF & Email
DEEL DIT ARTIKEL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *