Losvel na afvallen: mijn ervaring

door | apr 5, 2022 | Afvallen | 0 Reacties

Los vel, loshangend vel, een slappe huid… “Heb jij daar last van?” Die vraag krijg ik vaak gesteld. Ik ben 50 kg afgevallen, dus ik snap dat dit een vraag is waar veel mensen antwoord op willen hebben. Als je gaat afvallen, wil je natuurlijk weten waar je aan begint. Want los vel na afvallen, is dat een gegeven? Is dat bij iedereen zo? En wat is dan mijn ervaring met los vel?In deze blog geef ik antwoord op de meest gestelde vragen rond los vel na het afvallen én laat ik je zien hoe het los vel bij mij eruit ziet. Want afvallen is een geweldig proces, maar er komen ook minder leuke dingen bij kijken, zoals het krijgen van los vel. En daar gaat deze blog over! 

Als je afvalt, krijg je dan altijd last van los vel?

Nee, dit hoeft niet zo te zijn. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel je wilt afvallen. Als je niet zoveel wilt afvallen, is de kans erg klein dat je last krijgt van los vel. Zelf kreeg ik pas los vel toen ik al 30 kg was afgevallen. Daarvoor heb ik er totaal geen last van gehad. Dit kan dus erg verschillen van persoon tot persoon. Nu is het ook zo dat 20 kg afvallen bij een persoon die 175 cm is, heel anders is dan bij iemand die 160 cm lang is. De kans dat de persoon van 160 cm los vel krijgt, is veel groter dan die van de persoon die 175 cm lang is.Daarnaast heeft het ook met je leeftijd te maken of je los vel krijgt na het afvallen. Dat heeft te maken met de flexibiliteit van je huid. Hiermee bedoel ik, de mate waarop je huid zich kan ‘mee bewegen’ naarmate je afvalt. De flexibiliteit is bij jongere mensen veel groter dan mensen die wat ouder zijn. Daardoor is het ‘beter’ om te afvallen als je nog jong bent, omdat je veel minder last krijgt van los vel.Je kan de flexibiliteit van je huid bevorderen door regelmatig te sporten. Dit is erg goed voor je huid. Als je dus veel wilt afvallen en zo min mogelijk last wilt krijgen van los hangend vel, is het belangrijk dat je erbij beweegt. Daarnaast heeft roken een negatief effect op de flexibiliteit voor je huid. Het roken kun je dus maar beter achterwege laten.Daarnaast is het belangrijk om langzaam af te vallen, dit zorgt ervoor dat je huid de tijd krijgt om ‘mee te groeien’ of ‘krimpen’, met jouw nieuwe gewicht. Je ziet vaak bij mensen die té snel afvallen, dat deze mensen meer last hebben van los vel. Dus beweeg lekker veel en val af op een rustig tempo. 

Heb ik last van los vel na het afvallen?

Ja, daar heb ik zeker last van. Helaas, maar het hoort erbij zullen we maar zeggen… Zoals ik al zei, kreeg ik pas last van los vel nadat ik 30 kg was afgevallen. Langzaam begon ik te merken dat ik op steeds meer plekken last kreeg van loshangend vel. Eerst waren mijn borsten aan de beurt. Ik heb altijd ‘grote borsten’ gehad, ik had cup F. Inmiddels heb ik geen ‘grote’ borsten meer, en is er nog ‘maar’ een cup C van over. Dit was dus de eerste plek waar ik van merkte “hey, hier krijg ik los hangend vel”. Niet leuk…Hierna waren mijn bovenbenen, armen en buik aan de beurt. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het allemaal heel erg mee valt. Je kunt het eigenlijk niet zien als ik ‘gewoon’ sta. Alleen als ik beweeg, spring, ren of als ik het vast pak, kun je het zien. Ik mag van geluk spreken dat het allemaal meevalt. 

Wat kun je doen tegen los vel na het afvallen?

Nu wil ik ten eerste benadrukken dat ik geen expert ben, dus hier ook niet het fijne van weet. Maar ik heb hier en daar wel wat tipjes voorbij zien komen.Zelf gebruik ik bio oil en smeer ik dat op mijn striemen. Ik heb wel het idee dat dit enigszins helpt en vind het een fijn product. Bio oil is trouwens een heel goed product voor oneffenheden op je gezicht, dus daar kun je het ook altijd voor gebruiken. Ik smeer dit ‘s ochtends en ‘s avonds op mijn striemen.Daarnaast slik ik vitamine C, ik slikte eerst vitamine C van Roter, maar ik heb gehoord dat vitamine C van het merk Solgar veel beter is, omdat dit beter opgenomen wordt door het lichaam. Ik heb ook het idee dat vitamine C helpt tegen de onzuiverheden in mijn huid, dus dat is een leuk extraatje!Nu heb ik ook een dermaroller gekocht. Dat is een roller met mininaaldjes, die kleine gaatjes prikken in je huid. Je huid wordt op deze manier gedwongen om zich te herstellen. Dit schijnt ook te werken. Ik heb het nog maar 1 keer geprobeerd, dus kan hier nog niet echt mijn mening over geven.Ook kan je bindweefselmassage proberen. Ik heb hier goede verhalen over gehoord, maar dit zelf nog nooit geprobeerd. Dit wil ik misschien in de toekomst ooit wel proberen om het los vel tegen te gaan.Verder is bewegen en sporten erg belangrijk. Het ondersteunt de flexibiliteit van je huid, maar het kan ook los vel na het afvallen tegen gaan. Dan heb ik het nu voornamelijk over krachttraining. Met krachttraining kan je heel veel herstellen! Omdat je als het ware ‘de lege plekken’ opvult met spier. Wanneer ik mijn streefgewicht heb bereikt, wil ik mij voornamelijk gaan focussen op krachttraining.Tenslotte is het operatief laten weg halen ook een optie. Dit wordt helaas niet vergoed, omdat het om een cosmetische behandeling gaat. 

Wat doet los vel met mijn zelfvertrouwen?

Ik zou liegen als ik zei dat het mij niets doet. Ik vind het lelijk, sorry. Mooi vind ik het niet en ik ben bang dat ik het ook nooit mooi ga vinden. Het hoort er nu eenmaal bij. Maar het los hangend vel laat ook zien hoe ver ik gekomen ben. Het hoort op mijn pad samen met het afvallen.Toch blijf ik het lastig vinden. Als ik kleren draag, zie je het niet en als ik strakke rokjes en jurkjes aan doe, draag ik hieronder altijd corrigerende hemdjes en ondergoed. Hierdoor is het totaal niet zichtbaar. Maar als ik geen kleren aan heb natuurlijk wel. Ik vind het niet mooi, dus hoe kan een ander het dan wel mooi vinden? Hier heb ik het wel moeilijk mee.Ook ben ik bang dat ik de ene onzekerheid vervang door de andere. Eerst was ik heel onzeker door mijn gewicht en had ik het hier erg moeilijk mee. Echt overgewicht heb ik al lang niet meer. Maar nu heb ik dus wel los vel, wat mij nu erg onzeker maakt. Lastig… 

Overweeg ik een operatie om het los vel te laten weg halen?

Ja, ik sluit dit zeker niet uit. Alleen momenteel is het nog niet aan de orde. Ik zit nog midden in mijn afvalproces en ben nog niet waar ik wil zijn. Als ik op mijn streefgewicht zit, wil ik eerst mijn lichaam en mijn vel een jaar de tijd geven om zich aan te passen en om bij te trekken. Want ik geloof dat dat ook nog zeker gaat gebeuren.Daarnaast wil ik mij daarna gaan focussen op krachttraining en mij daar een jaar vol voor gaan inzetten. Ik wil zien wat dit met mijn lichaam doet. Zoals ik zei, dit schijnt heel goed te helpen. Ik wil dit graag een kans geven.Ik ga nog meer afvallen, dus ik verwacht dat het los vel nog meer gaat worden. Maar ik hoop ook dat het nog gaat bij trekken. Nadat dit jaar voorbij is, ga ik kijken hoe ‘erg’ het is. En vind ik het nog steeds niet mooi en lelijk? Dan laat ik het weghalen. Het is een dure operatie, maar ik heb het er voor over. 

Benieuwd hoe mijn los vel eruit ziet?

Ben je benieuwd hoe mijn los vel eruit ziet nadat ik 50 kg ben afgevallen? Ik heb hier ook een video overgemaakt, die online staat op YouTube. Dus ben je benieuwd naar mijn verhaal over los vel na afvallen, kijk dan zeker mijn video! 

 

Delen via:[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Nog niet uitgelezen?

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

7 februari was het zo ver: mijn buikwandcorrectie operatie bij Boerhaave Amsterdam. Maar, man man man… Wat heb ik het herstel van mijn buikwandcorrectie onderschat. Ik dacht “dat doe ik wel even.”  Het herstel was behoorlijk zwaar. Ben je je aan het oriënteren op een buikwandcorrectie of staat je operatie al gepland? Lees dan zeker even verder

Fit Met Lotte Blog

Ik ben Lotte Corijn

Het is mijn doel om zoveel mogelijk vrouwen te mogen inspireren in hun zoektocht naar een gezonde leefstijl. Samen wil ik met jou bouwen aan een gezonde én realistische levensstijl. Met mijn blog inspireer ik je onder andere graag om dit ook te behalen!

Categorieën

Recente berichten

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

7 februari was het zo ver: mijn buikwandcorrectie operatie bij Boerhaave Amsterdam. Maar, man man man… Wat heb ik het herstel van mijn buikwandcorrectie onderschat. Ik dacht “dat doe ik wel even.”  Het herstel was behoorlijk zwaar. Ben je je aan het oriënteren op een buikwandcorrectie of staat je operatie al gepland? Lees dan zeker even verder

Lifestyle Planner