Pizza Ovenschotel

Pizza Ovenschotel Koolhydraat Arm Recept

HOOFDGERECHT

50 MIN

4 PERSONEN

Pizza! Who doesn’t love pizza. Jammer gaat pizza niet zo goed samen met een gezonde voeding, afvallen en diëten. Pizza is echt hartstikke vet en bevat meestal rond de 800/900 calorieën per pizza!

Dit recept voor een pizza ovenschotel (van Low Carb Chef) is gelukkig veel gezonder! Hij bevat een stuk minder calorieën en stuk minder koolhydraten dan een ‘normale’ pizza. 

Het recept voor de pizza ovenschotel is makkelijk te maken, maar moet wel een tijdje in de oven! 

Psst. Ik heb ook een lekker recept voor een pizza met een bloemkoolbodem!

Smakelijk! 

Dus, maak je de pizza ovenschotel

Dit heb je nodig

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gr extra mager rundergehakt
  • 250 gr champignons
  • 1 rode of gele paprika
  • 50 gr salami
  • 50 gr plakjes ham
  • 120 gram geraspte mozzarella
  • 400 ml tomaten pulp
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl Italiaanse kruiden
Pizza Ovenschotel Koolhydraatarm Recept

Dus, wat moet je doen

  1. Snij de bloemkool in roosjes en kook deze 8 min. Doe de bloemkoolroosjes in een vergiet en laat deze goed uitlekken. 
  2. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.
  3. Snij de ui, de knoflook,  de paprika en de champignons. Doe wat olijfolie in een wok pan en fruit de ui en de knoflook. Als de ui glazig wordt kan je het gehakt toevoegen. Bak dit gaar en zet dit daarna in een kom apart.
  4.  Doe opnieuw wat olijfolie in de pan en bak de champignons tot ze krimpen.
  5. Pak nu een bakplaat en bekleed deze met bakfolie. Leg op de bakplaat de gebakken champignons, samen met de paprika en de bloemkool. Rooster dit voor 10 min in de oven.
  6. Meng daarna de geroosterde groenten met het gehakt. 
  7. Vet een ovenschaal. Doe hier een laagje tomaten pulp in. Daarna kan de helft van het het gehakt/ groente mengsel erbij.  Doe hierna weer een laagje tomatenpulp op de schotel. Beleg deze met de helft van de kaas en met de helft van de salami en ham. Herhaal deze stap totdat de ingrediënten op zijn. 
  8. Strooi op de laatste laag nog wat Italiaanse kruiden over de pizza ovenschotel.
  9. Nu kan de pizza ovenschotel voor 30 minuten in de oven. En daarna is ie klaar! 
Print Friendly, PDF & Email
DEEL DIT ARTIKEL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *