Recept: zelf Big Mac Saus maken

Maaltijd: Tussendoor
Bereidingstijd: 10 minuten
500 ml
Kcal:240
Vetten:6
Eiwitten:8
Koolhydraten:37

Big Mac Saus maken, dat doe je makkelijk zelf met dit recept!

Een gezonde versie van de famous Big Mac saus, die net zo smaakt als de echte! Terwijl de originele Big Mac saus ongeveer 470 kcal per 100 gram bevat, kun je deze gezondere variant maken die slechts 45 kcal per 100 gram bevat. “Is this for real?” hoor ik je nu denken. Oh yeah it is! Dit is een perfecte keuze voor iedereen die in een calorietekort wil eten, maar toch wil genieten van die heerlijke Big Mac smaak.

Om deze versie te maken, vervang je de mayonaise en de suiker uit het originele recept door gezondere ingrediënten. Bijvoorbeeld de Griekse yoghurt als basis in plaats van mayonaise. Dit geeft een romige textuur met veel minder vet en calorieën. De rest van de ingrediënten kun je hieronder vinden. Één van de grootste voordelen van deze gezonde Big Mac saus is dat het nog steeds dezelfde heerlijke smaak heeft als de originele versie. Ik zeg win-win!

Naast dat je deze Big Mac saus kunt gebruiken voor je hamburger en aardappelen, is deze gezonde saus op nog veel meer verschillende manieren te gebruiken. Denk eens aan dé smaakmaker voor jouw wraps, sandwiches, of als een heerlijke toevoeging aan je salades. Je kunt het ook gebruiken als saus voor gegrilde groenten of bij het bereiden van kip of vis.

Omdat de gezonde saus minder calorieën en vet bevat, kun je het met een gerust hart in grotere hoeveelheden eten zonder je zorgen te maken over of dit wel past binnen jouw calorie inname vandaag. Dit maakt het gemakkelijker om gezonde maaltijden te bereiden die zowel smakelijk als voedzaam zijn.

Macro’s per 100g: 45 kcal | 1g vet | 7g khd | 2g eiwit

Macro’s per eetlepel (20g): 9 kcal | 0.2 g vet | 1.5 g khd | 0.4 g eiwit

Dus, zo maak je deze zelf Big Mac Saus maken

Dit heb je nodig:

Dus, wat moet je doen?

  1. Mix de basis: Meng de Griekse yoghurt, suikervrije ketchup, mosterd, witte wijnazijn, peper, zout, uienpoeder en knoflookpoeder in een kom.
  2. Voeg de stukjes toe: Roer de fijngesneden ui en augurk door de saus.