Recept: bloemkool frietjes
Diner/ snacks – bereidingstijd: 30 minuten – 2 personen
Bloemkool frietjes, lekker! Zelf ben ik meer een ‘hartig persoon’ dan zoet. Dus ik vind receptjes zoals deze altijd top! Dit is weer een heerlijk simpel recept. Deze bloemkool frietjes kan je maken zonder teveel poes pas of ingrediënten.
De bloemkool frietjes zijn koolhydraat arm en kan je prima eten als je wilt afvallen. Ik eet ze regelmatig als bijgerecht bij mijn avond eten. Maar deze bloemkool frietjes kan je natuurlijk ook lekker dippen! Bijvoorbeeld in een lekker frisse guacamole dip.
Psst. Ik had mijn bloemkool frietjes iets te lang in de oven laten zitten… De timer had ik per ongeluk uitgedrukt, oeps. Wil je ze net zo krokant als op de foto, kan je ze 35 minuten laten zitten in de oven. Maar zelf vind ik ze lekkerder als ik mijn timer niet vergeet uit te zetten… Dus 20-25 minuten is genoeg!
Dus, hoe maak je bloemkool frietjes?
Dit heb je nodig
- 400 gr bloemkoolrijst
- 30-50 gr geraspte kaas 30+
- 1 ei
- kruiden naar keuze. Ik gebruik: uienpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder.
Dus, wat moet je doen?
- Doe de bloemkoolrijst in de magnetron op 750W voor ongeveer 4-5 min. Wring daarna het vocht uit de bloemkoolrijst met een theedoek.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe nu het ei, de geraspte kaas en de kruiden met de bloemkoolrijst in een kom en meng dit goed door elkaar.
- Leg nu op een bakplaat bakpapier en vorm met je handen het mengsel tot frietjes.
- Doe de bloemkoolfrietjes nu in de oven voor 20 min.
Tip! Probeer dit recept ook eens met broccoli rijst, of andere soorten geraspte kaas (cheddar of Parmezaanse kaas)