HEY. READ THIS BLOG.

Recept: bloemkool frietjes

Bloemkool Friet Krokantjes

Recept: bloemkool frietjes

Diner/ snacks – bereidingstijd: 30 minuten – 2 personen

Bloemkool Friet Zij Aanzicht Koolhydraat-arm

Bloemkool frietjes, lekker! Zelf ben ik meer een ‘hartig persoon’ dan zoet. Dus ik vind receptjes zoals deze altijd top! Dit is weer een heerlijk simpel recept. Deze bloemkool frietjes kan je maken zonder teveel poes pas of ingrediënten. 

De bloemkool frietjes zijn koolhydraat arm en kan je prima eten als je wilt afvallen. Ik eet ze regelmatig als bijgerecht bij mijn avond eten. Maar deze bloemkool frietjes kan je natuurlijk ook lekker dippen! Bijvoorbeeld in een lekker frisse guacamole dip

Psst. Ik had mijn bloemkool frietjes iets te lang in de oven laten zitten… De timer had ik per ongeluk uitgedrukt, oeps. Wil je ze net zo krokant als op de foto, kan je ze 35 minuten laten zitten in de oven. Maar zelf vind ik ze lekkerder als ik mijn timer niet vergeet uit te zetten… Dus 20-25 minuten is genoeg!

Dus, hoe maak je bloemkool frietjes?

Dit heb je nodig

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 30-50 gr geraspte kaas 30+
  • 1 ei
  • kruiden naar keuze. Ik gebruik: uienpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder.

Bloemkool Frietjes Zelfgemaakt

Dus, wat moet je doen?

  1. Doe de bloemkoolrijst in de magnetron op 750W voor ongeveer 4-5 min. Wring daarna het vocht uit de bloemkoolrijst met een theedoek.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Doe nu het ei,  de geraspte kaas en de kruiden met de bloemkoolrijst in een kom en meng dit goed door elkaar.
  4. Leg nu op een bakplaat bakpapier en vorm met je handen het mengsel tot frietjes.
  5.  Doe de bloemkoolfrietjes nu in de oven voor 20 min.

Tip! Probeer dit recept ook eens met broccoli rijst, of andere soorten geraspte kaas (cheddar of Parmezaanse kaas)

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on print

HEY YOU.

Misschien vind je dit ook leuk...

Nakd review nederlands kleding

Lente Na-kd shoplog

Na-kd kleding review Yes! Een van mijn favoriete kledingmerken is Na-kd. Een van de eerste outfits die ik kocht nadat ik was afgevallen was van

Meer lezen
Lotte Corijn

LOTTE CORIJN.

Nice to meet you!

Hey you! Ik ben Lotte en ik ben op weg naar een gezondere en fittere ik. 

Van 130 kg naar naar 75 kg is mijn doel. En guess what?! Ik ben al 50 kg kwijt.

Inspire & motivate. Als ik het kan, kan jij het ook!

Liefs
,
Lotte Corijn

My personal favourites
My Youtube channel
Food and all that good stuff