HEY. READ THIS BLOG.

Recept: koolhydraatarme bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza met Paprika Ui Salami

Recept: koolhydraatarme bloemkoolpizza met paprika, ui en salami

Diner – bereidingstijd: 45 minuten – 1 persoon

Met dit recept zet je binnen een handomdraai een gezonde en lekkere maaltijd op tafel! En zeg nu zelf, wie houdt er nu niet van pizza?! Daarom is deze zelfgemaakte pizza met een bodem van bloemkool een goed alternatief.

Deze pizza kan zonder schuldgevoel gegeten worden, ook als je op dieet bent. Daarnaast is dit it recept ook nog eens koolhydraatarm! En ook nog eens makkelijk om te maken. Een kind kan de was doen, zeg maar.

Toen ik voor het eerst een bloemkoolpizza maakte, veel hij uit elkaar. Het was niet echt een succes, om een lang verhaal kort te maken. Inmiddels heb ik al een aantal recepten geprobeerd. Nu weet ik hoe je de lekkerste bloemkool pizza maakt, met de beste bloemkoolbodem. 

Je kan de bloemkoolrijst zelf maken, maar ik gebruik voorverpakte. Dit scheelt weer wat tijd. En rotzooi.

Eet smakelijk! 

bloemkoolpizza

Dus, hoe maak je de koolhydraatarme bloemkoolpizza?

Dit heb je nodig voor de bloemkool bodem

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 ei
  • 30 gr geraspte 30+ kaas
  • 1 el olijfolie

De toppings voor de koolhydraatarme bloemkoolpizza

  • 30-50 gr geraspte 30+ kaas
  • 1/4 paprika
  • 1/2 ui
  • 6 plakjes salami

bloemkool pizza bodem ongebakken

Wat moet je doen?

  1. Stop de bloemkoolrijst in de magnetron op 750W voor ongeveer 4-5 min.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  3. Wring ondertussen de bloemkoolrijst uit met behulp van een theedoek. Het is belangrijk om de bloemkoolrijst zo goed mogelijk uit te wringen. Er zit veel vocht in een bloemkool, dit zorgt voor een minder knapperige pizza. Doe het uitgewrongen bloemkoolmengsel in een kom. Doe nu het ei en de 30 gr geraspte kaas erbij. Kneed dit mengsel goed door elkaar.
  4. Pak nu een ovenplaat en doe hier bakpapier op. Smeer dit bakpapier in met een beetje olijfolie.
  5. Doe het bloemkoolmengsel op het bakpapier en maak een ronde pizza vorm van het ‘deeg’ met de handen. Zorg dat de bodem niet te dik is, anders wordt de pizza niet knapperig! Zelf-gemaakte-bloemkool-bodem-bereid.jpg
  6. Nu kan de bodem in de oven. Bak de bodem voor ongeveer 10-15 min en draai daarna de pizza om met een spatel. Bak de andere kant ook 10-15 min op 180 graden.
  7. De bloemkoolbodem is nu klaar! De pizza kan nu belegd worden. Zelf heb ik  de pizza belegd met 50gr geraspte kaas, paprika, ui en salami. Je kan natuurlijk de pizza beleggen zoals jij het lekker vindt!
  8. Doe de belegde pizza in de oven en bak deze nog 10 min.  En tadáa de bloemkoolpizza is klaar! Eet smakelijk!

Tip: je kan de bodem ook maken van broccoli rijst.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on print

HEY YOU.

Misschien vind je dit ook leuk...

Lotte Corijn

LOTTE CORIJN.

Nice to meet you!

Hey you! Ik ben Lotte en ik ben op weg naar een gezondere en fittere ik. 

Van 130 kg naar naar 75 kg is mijn doel. En guess what?! Ik ben al 50 kg kwijt.

Inspire & motivate. Als ik het kan, kan jij het ook!

Liefs
,
Lotte Corijn

My personal favourites
My Youtube channel
Food and all that good stuff