HEY. READ THIS BLOG.

Recept: Chunky Monkey donuts

Recept gezonde donuts afvallen

Recept: Gezonde donuts

Wie houdt er niet van donuts? Vooral als het gezonde donuts zijn! Ja, ja! Je leest het goed. In deze donuts zitten maar 95 calorieën per donut. Wie zegt dat afvallen en lekker eten niet samengaan? Je kan ze eten als donuts maar ook als muffins.

Ik ben fan! Dit recept heb ik overigens niet zelf bedacht, maar Melanie! Melanie is écht een boss babe, die ook goed bezig is met afvallen, gezond eet en die ook nog eens hele lekkere receptjes online zet op haar Instagram.

Chunky monkey donuts, do I need to say more?!

 

Wat heb je nodig voor de gezonde donuts?⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀

 • 100 gr bloem
 • 130 gr Optimel Griekse stijl yoghurt vanille
 • 1 ei
 • 1/2 zakje bakpoeder
 • 1 klein scheutje zoetstof (paar druppels)
 • 2 geprakte bananen
 • 20 gr walnoten stukjes
 • 25 gr hagelslag (of stukjes chocola)

 

Wat moet je doen?

 • Meng de bloem met het bakpoeder.
 • Voeg de vanilleyoghurt, ei en een klein beetje zoetstof toe en mix tot een glad beslag. Doe de geprakte banaan, hagelslag en walnoten erbij en spatel even door.
 • Gebruik voor iedere muffin één volle juslepel beslag. Ik haalde er 10 stuks uit.
 • In de oven voor 25min. op 180 graden (kan per oven verschillen). Ik gebruikte tijdens het nemen van de foto een donutvorm, maar je kunt net zo goed een muffinvorm gebruiken hoor. Dat doe ik tegenwoordig ook.
 • Ik raad af om ze in papieren vormpjes te bakken.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on print

HEY YOU.

Misschien vind je dit ook leuk...

Nakd review nederlands kleding

Lente Na-kd shoplog

Na-kd kleding review Yes! Een van mijn favoriete kledingmerken is Na-kd. Een van de eerste outfits die ik kocht nadat ik was afgevallen was van

Meer lezen
Lotte Corijn

LOTTE CORIJN.

Nice to meet you!

Hey you! Ik ben Lotte en ik ben op weg naar een gezondere en fittere ik. 

Van 130 kg naar naar 75 kg is mijn doel. En guess what?! Ik ben al 50 kg kwijt.

Inspire & motivate. Als ik het kan, kan jij het ook!

Liefs
,
Lotte Corijn

My personal favourites
My Youtube channel
Food and all that good stuff