HEY. READ THIS BLOG.

Recept: madras met tijgergarnalen

Curry Madras Met Gambas Koolhydraatarm Recept

Recept voor curry madras met tijgergarnalen

Diner – bereidingstijd: 35 minuten – 4 personen

I love curry’s! Ik heb voor het eerst een curry gegeten een jaar geleden in Lanzarote. Daar zaten veel Indische eettentjes, doordat het een vakantie hotspot is voor de Britten. 

Omdat ik op een koolhydraat beperkt dieet was, heb ik veel gezocht naar lekkere koolhydraatarme recepten. Toen kwam ik deze koolhydraatarme curry tegen op de website van Low Carb Chef! Een lekker recept voor een curry madras. Ik dacht, die ga ik lekker koken! 

Zoals gewoonlijk hou ik van simpele recepten, niet te ingewikkeld, geen gekke ingrediënten. Dit gerecht is ook weer lekker dummy proof.

Daarnaast is dit gerecht koolhydraat en calorie arm. Perfect als je aan de lijn doet of een koolhydraatarm dieet volgt! Enjoy!

Psst.. Ik heb een een leuk receptje voor tikki masala.

Dus, zo maak je de curry madras

Curry Madras Koolhydraat Arm Recept

Dit heb je nodig

  • 1 zak tijgergarnalen
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember (duimgrote)
  • 4 grote tomaten
  • 1 tl sambal oelek
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl peper
  • 1 tl nootmuskaat
  • 200 ml kokosmelk light
  • 600 gr broccoli rijst
  • zout en peper naar smaak

Dus, wat moet je doen?

  1. Snij de ui in kleine stukjes en pers de knoflook. Pak een wokpan, doe hier een el olijfolie in. Fruit de ui en de knoflook. Als de ui glazig wordt, doe er dan ook de tijgergarnalen bij. Bak de tijgergarnalen totdat ze roze kleuren.
  2. Snij ondertussen de paprika. Schil gember en snij deze ook fijn.
  3.  Gooi de paprika en de gember bij de garnalen als deze roze zijn gekleurd. Bak dit geheel nu drie min en voeg hierna ook de tl sambal en de rest van de kruiden toe. Bak dit 1 min.
  4. Voeg nu ook de tomatenblokjes toe en bak dit 5 min mee.
  5. Voeg  de kokosmelk toe en laat dit 10 minuten sudderen.
  6. Doe nu de broccoli rijst in een pan en wok dit ongeveer 4 min.

En nu is het tijd om de curry madras met tijgergarnalen te serveren!

Tip! Wok je broccoli rijst in sesamolie, dit geeft net wat meer smaak.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on print

HEY YOU.

Misschien vind je dit ook leuk...

Lotte Corijn

LOTTE CORIJN.

Nice to meet you!

Hey you! Ik ben Lotte en ik ben op weg naar een gezondere en fittere ik. 

Van 130 kg naar naar 75 kg is mijn doel. En guess what?! Ik ben al 50 kg kwijt.

Inspire & motivate. Als ik het kan, kan jij het ook!

Liefs
,
Lotte Corijn

My personal favourites
My Youtube channel
Food and all that good stuff