Recept: gezond bananenbrood van havermout met blauwe bessen

door | apr 6, 2022 | Recepten | 0 Reacties

SNACK – BEREIDINGSTIJD 65 MIN – 1 CAKE

En opeens was bananenbrood een echte hype. Iedereen was bananenbrood aan het bakken. If you can’t beat them, join them!Bananenbrood kan je heel ongezond maken, met boter, veel suiker en crème fraîche. Dit hoeft natuurlijk niet! Ik ben nog aan het afvallen, dus ik let op wat ik eet. Maar, ik heb ook weleens zin in wat lekkers. Ik zoek daarom graag gezondere opties die wel in mijn dieet passen.In dit bananenbrood is geen bloem of meel gebruikt. In dit recept is het bananenbrood van havermout gemaakt. Als alternatief voor suiker kan je honing gebruiken. Zelf, heb ik near to 0 calorie siroopgebruikt van Body & Fit. Hier zitten maar 5 calorieën in per 100 gram, hartstikke weinig dus! Verder heb ik er nog blauwe bessen aan toegevoegd. Door de blauwe bessen blijft de binnenkant van het bananenbrood van havermout lekker smeuïg, hmmm! Het bananenbrood met havermout is zo gemaakt. Enige wat je moet doen is de ingrediënten met elkaar mengen. Het bananenbrood moet daarna nog 55 minuten de oven in. Wil je graag een ander bak recept proberen? Dat vind je deze cakejesmisschien ook wel lekker! 

Dus, hoe maak je bananenbrood van havermout

Bananen Brood Met Havermout Blauwe Bessen Walnoten

DIT HEB JE NODIG

Bananen Brood Recept Blauwe Bessen Havermout

DUS, WAT MOET JE DOEN

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Gooi alle ingrediënten (behalve het amandelschaafsel) in een kom en meng dit in een keukenmachine tot een glad geheel of gebruik een goede staafmixer
  3. Vet een cakevorm in met olie of boter
  4. Giet het mengsel in de cakevorm en decoreer met amandelschaafsel
  5. Zet nu het bananenbrood in de oven voor 55 min.
  6. Laat het bananenbrood nog even afkoelen nadat het bananenbrood uit de oven is gekomen

Delen via:[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Nog niet uitgelezen?

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

7 februari was het zo ver: mijn buikwandcorrectie operatie bij Boerhaave Amsterdam. Maar, man man man… Wat heb ik het herstel van mijn buikwandcorrectie onderschat. Ik dacht “dat doe ik wel even.”  Het herstel was behoorlijk zwaar. Ben je je aan het oriënteren op een buikwandcorrectie of staat je operatie al gepland? Lees dan zeker even verder

Fit Met Lotte Blog

Ik ben Lotte Corijn

Het is mijn doel om zoveel mogelijk vrouwen te mogen inspireren in hun zoektocht naar een gezonde leefstijl. Samen wil ik met jou bouwen aan een gezonde én realistische levensstijl. Met mijn blog inspireer ik je onder andere graag om dit ook te behalen!

Categorieën

Recente berichten

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

7 februari was het zo ver: mijn buikwandcorrectie operatie bij Boerhaave Amsterdam. Maar, man man man… Wat heb ik het herstel van mijn buikwandcorrectie onderschat. Ik dacht “dat doe ik wel even.”  Het herstel was behoorlijk zwaar. Ben je je aan het oriënteren op een buikwandcorrectie of staat je operatie al gepland? Lees dan zeker even verder

Lifestyle Planner