Gezonde cupcakes met banaan en pindakaas
Snacks – bereidingstijd: 35 minuten – 8 cakejes
Gezonde cupcakes! Deze zijn echt ontzettend lekker. Ze zijn niet caloriearm, maar wel een veel gezondere optie dan ‘gewone’ cupcakes. En zeg nou zelf, hoe kan de combi banaan, pindakaas, cacao en walnoten verkeerd smaken?!?
Deze gezonde cupcakes zijn lekker voor bij de koffie, of gewoon voor gewoon. Het recept is zoals altijd heel simpel, geen poespas, geen moeilijke ingrediënten. Makkelijk, lekker en gezond! Ik vind deze nog lekkerdere dan de 50 kcal brownie!
Let op, het is belangrijk dat je de ingrediënten mengt met een keuken machine. De havermout vervangt de bloem, die je in ‘normale’ cupcakes gebruikt. Daarom moet de havermout fijn gemaald worden door middel van een keukenmachine.
Ik hoop dat je de cupcakes net zo lekker vindt als ik. Smakelijk!
Dus, hoe maak je deze gezonde cupcakes?
Dit heb je nodig
- 2 eieren
- 120 ml amandelmelk
- 1 banaan
- 125 gr havermout
- 8 tl pindakaas
- 2 el cacao
- 2 tl bakpoeder
- handje walnoten
- handje kokossnippers
- 2 el near to zero pancake siroop (honing kan ook)
- snuf zout
Dus, wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de eieren, de melk, de baan, de havermout, de cacao, de bakpoeder en het siroop in een kom. Mix dit door elkaar met een keukenmachine.
- Verdeel nu de helft van het mengsel over 8 cupcakes. Op dit mengsel doe je per cupcake 1 tl pindakaas. Verdeel nu de rest van het mengsel over de 8 cupcakes.
- Decoreer de cupcakes met walnoten en kokossnippers.
- Doe de cupcakes nu voor 25 min in de oven. Laat ze daarna nog even afkoelen.
En voilà, de gezonde cupcakes zijn klaar. Eet smakelijk!
Heb je geen walnoten en/of kokossnippers? Geen probleem! Andere soorten noten kan je ook prima gebruiken. Of een extra banaan in het mengsel, dat kan ook!