Recept: Gezonde taco’s met krokante garnalen en frisse mangosaus
Ik vind taco’s echt top. Het is een van mijn favoriete gerechten en je kunt er eindeloos mee variëren. Wat mij betreft kan Taco Tuesday ook elke dag van de week zijn. Dit recept is echt geweldig als lunch of als avondeten. Voor dit recept heb ik gekozen voor zachte taco’s en niet voor harde. Dit scheelt ook nog eens tijd, want die hoeven niet in de oven.
Hét ultieme recept om gezonde taco’s te maken met garnalen
Deze taco’s zijn zo gruwelijk lekker. De garnalen zitten in een krokant jasje en de mangosaus maakt het heerlijk fris. Je kunt deze taco’s warm of koud eten. Het smaakt allebei even lekker. Ik vind het belangrijk dat mijn recepten niet alleen lekker zijn, maar ook gezond. Daarom zijn deze taco’s met garnalen niet alleen lekker en gezond, maar ook nog eens eiwitrijk. Genoeg eiwitten eten is niet alleen belangrijk voor sporters, maar ook voor de ‘normale’ mens en zeker als je wilt afvallen en in een calorietekort wilt eten. Eiwitten zorgen er namelijk voor dat je langer verzadigd bent. Het resultaat: je zit langer vol en hebt minder honger.
Vind je taco’s met garnalen niet lekker, bijvoorbeeld omdat je geen vis lust? Dan kun je garnalen ook vervangen door kip of tofu.
Lekkere zachte taco’s voor het gemak
De taco’s zijn gemaakt met tortilla wraps en niet met harde taco schelpen. Ik vind zelf zachte taco’s lekkerder en ook makkelijker om te eten. De harde taco schelpen breken vaak als ik ze eet, en dan moet ik alsnog de taco’s met mes en vork eten. Ik vind het lekker om met mijn handen te eten. Deze zachte taco’s kun je daarom makkelijk dubbelvouwen en met je handen eten.
Omdat je de taco’s kunt dubbelvouwen, kun je ze ook makkelijk meenemen in een bakje, zakje, of met zilverpapier eromheen. Heerlijk om mee te nemen naar je werk, naar het strand, of als je gaat picknicken.
Dus, zo maak je deze Gezonde taco’s met krokante garnalen en frisse mangosaus
Dit heb je nodig:
Dus, wat moet je doen?
- Vermaal de maïswafels. Pak een pakje maïswafels en vermaal deze in een blender of mixer tot een poeder.
- Bereid de garnalen. Meng de garnalen met de knoflook, kruiden en het maïswafelpoeder. Bak de garnalen of doe de garnalen voor 15 minuten in de airfryer op 160 graden.
- Maak de mangosaus. Voor de mangosaus, mix alle ingrediënten (behalve de koriander) met een blender. Roer de koriander er op het laatste moment doorheen.
- Prak de avocado. Prak de avocado met een vork tot een een soort avocado pasta krijgt. Doe wat limoensap in dit mengsel en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de tomaten, met de ui, de koriander en een beetje limoensap.
- Beleg de tortilla’s met de garnalen, tomatensalsa, avocado en maak het helemaal af met de mangosaus.