HEY. READ THIS BLOG.

Recept: broccoli kaas ovenschotel

Recept brocolli kaas ovenschotel

Diner – bereidingstijd: 30 minuten – 4 personen

Broccoli is een van mijn favoriete groenten. Iets wat ik vaak voor mijzelf klaar maak is broccoli uit de oven. Maar om dit nu elke keer te eten, is ook een beetje eentonig. Op de website van Low Carb Chef, kwam ik dit lekkere gerecht tegen. 

Daarom dit lekkere gerecht: broccoli met kaas uit de oven! Toen ik dit gerecht aan het maken was, dacht ik “dit is wel weinig voor 4 porties”. Vergis je hier niet in het is echt een heel zwaar gerecht en vult ontzettend. 

Wil je hier een volledige maaltijd van maken? Voeg dan kip of gehakt toe aan de ovenschotel. Zorg wel dat je de kip of gehakt 

eerst gaar bakt en daarna pas in de ovenschotel toevoegt. 

Dus, hoe maak je de broccoli kaas ovenschotel?

Dit heb je nodig

  • 2 broccoli’s
  • 1 pakje roomkaas light (+/- 220 gr)
  • 3 el Griekse yoghurt (10% vet)
  • 100 gr geraspte kaas 30+
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Peper en zout naar smaak

Dus, wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de broccoli in roosjes en doe deze in een pan met water. Kook de broccoli roosjes ongeveer 5 min.
  3. Meng ondertussen de roomkaas, de Griekse yoghurt, de geraspte 30+ kaas en de kruiden in een grote kom.
  4. Nadat de broccoli roosjes gekookt zijn, kunnen ze ook toegevoegd worden aan de grote kom. Meng dit vervolgens door elkaar.
  5. Doe dit mengsel in een ovenschaal en verdeel de Parmezaanse kaas over het mengsel. 
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on print

HEY YOU.

Misschien vind je dit ook leuk...

Lotte Corijn

LOTTE CORIJN.

Nice to meet you!

Hey you! Ik ben Lotte en ik ben op weg naar een gezondere en fittere ik. 

Van 130 kg naar naar 75 kg is mijn doel. En guess what?! Ik ben al 50 kg kwijt.

Inspire & motivate. Als ik het kan, kan jij het ook!

Liefs
,
Lotte Corijn

My personal favourites
My Youtube channel
Food and all that good stuff