Recept: koolhydraatarme nasi met bloemkoolrijst

door | apr 6, 2022 | Recepten | 0 Reacties

DINER – BEREIDINGSTIJD 25 MINUTEN – 4 PERSONEN

Toen ik net begon met een koolhydraatarm dieet, was het zo ontzettend zoeken naar wat ik wel en niet mocht eten. Want wat kon ik nu koken voor avondeten, zonder rijst, pasta of aardappelen?Ik vond het echt heel lastig, omdat ik zo gewend was om koolhydraten te eten.  Gelukkig kwam ik al snel dit recept tegen voor een koolhydraatarme nasi. Wat heb ik dit veel gegeten zeg! Dit is echt mijn to-go recept, als ik niet weet wat ik moet klaar maken. En het fijne is, je hebt ontzettend weinig ingrediënten nodig, het staat binnen 20 minuten op tafel en het is super lekker! Je proeft het verschil met met een ‘echte nasi’ niet. 

Dus, hoe maak je de koolhydraatarme nasi

DIT HEB JE NODIG

DUS, WAT MOET JE DOEN

  1. Verwarm de wok pan en doe 1 el olijfolie erin. Bak nu de kipfilet blokjes totdat deze gaar zijn
  2. Doe nu de nasi groenten erbij en wok deze mee tot ze krimpen
  3. Doe nu de bloemkoolrijst in de wok pan en bak dit 4 minuten mee
  4. Bak ondertussen 4 spiegeleitjes in een aparte pan
  5. Meng nu de boemboe met 60ml water en doe dit bij de wok pan met de kip en nasi groente. Bak het geheel nu nog 1 à 2 minuten
  6. Doe nu de nasi op een bord met per bord 1 spiegelei. Eet smakelijk!

Delen via:[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Nog niet uitgelezen?

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

7 februari was het zo ver: mijn buikwandcorrectie operatie bij Boerhaave Amsterdam. Maar, man man man… Wat heb ik het herstel van mijn buikwandcorrectie onderschat. Ik dacht “dat doe ik wel even.”  Het herstel was behoorlijk zwaar. Ben je je aan het oriënteren op een buikwandcorrectie of staat je operatie al gepland? Lees dan zeker even verder

Fit Met Lotte Blog

Ik ben Lotte Corijn

Het is mijn doel om zoveel mogelijk vrouwen te mogen inspireren in hun zoektocht naar een gezonde leefstijl. Samen wil ik met jou bouwen aan een gezonde én realistische levensstijl. Met mijn blog inspireer ik je onder andere graag om dit ook te behalen!

Categorieën

Recente berichten

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

7 februari was het zo ver: mijn buikwandcorrectie operatie bij Boerhaave Amsterdam. Maar, man man man… Wat heb ik het herstel van mijn buikwandcorrectie onderschat. Ik dacht “dat doe ik wel even.”  Het herstel was behoorlijk zwaar. Ben je je aan het oriënteren op een buikwandcorrectie of staat je operatie al gepland? Lees dan zeker even verder

Lifestyle Planner