Recept: koolhydraatarme tikki masala

door | apr 6, 2022 | Recepten | 0 Reacties

DINER – BEREIDINGSTIJD 35 MINUTEN – 4 PERSONEN

I love curry’s! Ik heb voor het eerst een curry gegeten een jaar geleden in Lanzarote Daar zaten veel Indische eettentjes, doordat het een vakantie hotspot is voor de Britten. Daarvoor had ik het nog nooit gegeten. 

Mijn twee favorieten gerechten waren de butter chicken en de kip tikki masala. Ik vond dit zo lekker! Omdat ik op een koolhydraat beperkt dieet was, heb ik veel gezocht naar lekkere koolhydraatarme recepten. Toen kwam ik deze koolhydraatarme curry tegen op de website van Low Carb Chef! En nog tikki massala ook! Ik blij. Ik heb het recept een klein beetje aangepast. Nu moet ik wel eerlijk zeggen, het smaakt niet zoals bij een Indisch restaurant. Maar het smaakt zeker goed! En perfect voor koolhydraatarm of koolhydraat beperkt dieet. Of natuurlijk als je wilt afvallen of gezond wilt eten.  Zoals gewoonlijk hou ik van simpele recepten, niet te ingewikkeld, niet te gekke ingrediënten. Dit gerecht is ook weer lekker dummy proof. Enjoy!

DUS, MAAK JE DE TIKKI MASALA?

Koolhydraatarme Tikki Massala Broccoli

DIT HEB JE NODIG

Dus, wat moet je doen?

  1. Snipper de ui, schil de gember en snij deze fijn. Fruit vervolgens de ui in een wok pan met een beetje olijfolie. Voeg na +/- 1 min de sambal en de gember toe. Snij ondertussen de kipfilet in blokjes.
  2. Als de uien glazig zijn geworden, voeg dan ook de kipfilet blokjes toe in de pan en bak deze gaar.
  3. Voeg dan de tikki masala pasta toe en wok deze kort mee. Voeg vervolgens de polpa en de kokosmelk toe en laat dit 15-20 min sudderen.
  4. Begin 5 minuten voordat de tikki masala klaar is met het bereiden van de broccoli rijst. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en wok de broccoli rijst in 4 minuutjes gaar.
  5. Verdeel nu de broccoli rijst over 4 borden en schep de kip tikki masala er boven op. Smakelijk!

Tip! Wok je broccoli rijst in sesamolie, dit geeft net wat meer smaak.

Delen via:[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Nog niet uitgelezen?

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

7 februari was het zo ver: mijn buikwandcorrectie operatie bij Boerhaave Amsterdam. Maar, man man man… Wat heb ik het herstel van mijn buikwandcorrectie onderschat. Ik dacht “dat doe ik wel even.”  Het herstel was behoorlijk zwaar. Ben je je aan het oriënteren op een buikwandcorrectie of staat je operatie al gepland? Lees dan zeker even verder

Fit Met Lotte Blog

Ik ben Lotte Corijn

Het is mijn doel om zoveel mogelijk vrouwen te mogen inspireren in hun zoektocht naar een gezonde leefstijl. Samen wil ik met jou bouwen aan een gezonde én realistische levensstijl. Met mijn blog inspireer ik je onder andere graag om dit ook te behalen!

Categorieën

Recente berichten

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

7 februari was het zo ver: mijn buikwandcorrectie operatie bij Boerhaave Amsterdam. Maar, man man man… Wat heb ik het herstel van mijn buikwandcorrectie onderschat. Ik dacht “dat doe ik wel even.”  Het herstel was behoorlijk zwaar. Ben je je aan het oriënteren op een buikwandcorrectie of staat je operatie al gepland? Lees dan zeker even verder

Lifestyle Planner