HEY. READ THIS BLOG.

Recept: pannenkoeken van kokosmeel

Gezonde Kokosmeel Pannenkoeken Recept

Recept: pannenkoeken van kokosmeel

Recept voor pannenkoeken van kokosmeel! Ze smaken beter, dan dat ze eruit zien op de foto… Dat beloof ik je! En ze zijn ook nog koolhydraatarm. Gisteren had ik het al besloten. Ik zou en moest vandaag pannenkoeken maken. Maar ik had niet zoveel zin in eiwitpannenkoekjes. Dus ik wil graag wat anders proberen… We hadden nog kokosmeel in de kast staan, dus daar wilde ik graag eens iets mee maken… Het was besloten pannenkoeken met kokosmeel it is!

Toen vond ik dit recept van Oanhs Kitchen, dus ik dacht: “top, dit ga ik maken”! Soms vergeet ik dat ik geen foodblogger ben, en het meeste wat ik kook er niet uit ziet. Hoe doen ze het toch? Hoe kan je eten maken dat lekker is én er fantastisch uitziet… Ik weet het niet. Als iemand op deze vraag het antwoord weet… Let me know. Ik wil het weten. Ik wil ook mooie foto’s maken van mijn eten.

Voor degene die koolhydraatarm eet, in de pannenkoeken van kokosmeel zitten 7.6 khd, als je alle pannenkoeken zou op eten. Ik vind het zelf meer twee porties, want ze vallen best wel zwaar.

Snacks/ ontbijt/ lunch – bereidingstijd 20 minuten – 2 porties

Ingrediënten voor de pannenkoeken met kokosmeel

  • 3 eieren
  • 85 g kokosmeel
  • 150 ml ongezoete amandelmelk of 150 ml halfvolle melk
  • 10 gr Sukrin
  • 3 tl kaneel
  • boter

Bereidingswijze – wat moet je doen?

  1. Meng de eieren met de kokosmeel, amandelmelk of halfvolle melk (zelf heb ik halfvolle melk gebruikt), stevia en kaneel tot een egaal mengsel. (Het moet een dik pannenkoekbeslag worden. Als het te stevig is kan er meer amandelmelk bij). Het moet een soort van papje worden.
  2. Verwarm de boter in een pan en doe een schep van het mengsel in de pan. Het beste werkt als je kleine pannenkoekjes maakt. Dit maakt het makkelijker om ze om te draaien.
  3. Draai de pannenkoeken om als ze goudbruin zijn en herhaal dit bij alle pannenkoeken.

Toppings – beleg jouw pannenkoeken

Nu heb ik ook allerlei toppings gebruikt, lekker! Wat je op de pannenkoekjes doet, daar ben je natuurlijk helemaal vrij in! Zelf heb ik een banaan gebakken in een pannetje met kaneel (dit is écht heel lekker). Daarnaast heb ik whey chocolade pasta gebruikt en heb ik dit een beetje laten smelten met wat melk in een pannetje.

Tot slot heb ik een compote gemaakt van bosvruchten. Ik heb bevroren fruit in een pannetje gedaan, en dit op het vuur gezet en laten koken. En that’s it!

Wat er ook nog lekker bij is yoghurt of magere kwark!

Zelf vond ik het een heel lekker recept, zeker met alle toppings! Ook al is de foto van de pannenkoeken van kokosmeel niet zo gelukt, het smaakt wel heel goed! Wil je meer recepten van mij zien? Kijk dan op mijn receptenpagina. Of heb je een recept, die ik absoluut moet proberen, stuur mij een berichtje!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on print

HEY YOU.

Misschien vind je dit ook leuk...

Nakd review nederlands kleding

Lente Na-kd shoplog

Na-kd kleding review Yes! Een van mijn favoriete kledingmerken is Na-kd. Een van de eerste outfits die ik kocht nadat ik was afgevallen was van

Meer lezen
Lotte Corijn

LOTTE CORIJN.

Nice to meet you!

Hey you! Ik ben Lotte en ik ben op weg naar een gezondere en fittere ik. 

Van 130 kg naar naar 75 kg is mijn doel. En guess what?! Ik ben al 50 kg kwijt.

Inspire & motivate. Als ik het kan, kan jij het ook!

Liefs
,
Lotte Corijn

My personal favourites
My Youtube channel
Food and all that good stuff