Recept: pannenkoeken van kokosmeel
Recept voor pannenkoeken van kokosmeel! Ze smaken beter, dan dat ze eruit zien op de foto… Dat beloof ik je! En ze zijn ook nog koolhydraatarm. Gisteren had ik het al besloten. Ik zou en moest vandaag pannenkoeken maken. Maar ik had niet zoveel zin in eiwitpannenkoekjes. Dus ik wil graag wat anders proberen… We hadden nog kokosmeel in de kast staan, dus daar wilde ik graag eens iets mee maken… Het was besloten pannenkoeken met kokosmeel it is!
Toen vond ik dit recept van Oanhs Kitchen, dus ik dacht: “top, dit ga ik maken”! Soms vergeet ik dat ik geen foodblogger ben, en het meeste wat ik kook er niet uit ziet. Hoe doen ze het toch? Hoe kan je eten maken dat lekker is én er fantastisch uitziet… Ik weet het niet. Als iemand op deze vraag het antwoord weet… Let me know. Ik wil het weten. Ik wil ook mooie foto’s maken van mijn eten.
Voor degene die koolhydraatarm eet, in de pannenkoeken van kokosmeel zitten 7.6 khd, als je alle pannenkoeken zou op eten. Ik vind het zelf meer twee porties, want ze vallen best wel zwaar.
Snacks/ ontbijt/ lunch – bereidingstijd 20 minuten – 2 porties
Ingrediënten voor de pannenkoeken met kokosmeel
- 3 eieren
- 85 g kokosmeel
- 150 ml ongezoete amandelmelk of 150 ml halfvolle melk
- 10 gr Sukrin
- 3 tl kaneel
- boter
Bereidingswijze – wat moet je doen?
- Meng de eieren met de kokosmeel, amandelmelk of halfvolle melk (zelf heb ik halfvolle melk gebruikt), stevia en kaneel tot een egaal mengsel. (Het moet een dik pannenkoekbeslag worden. Als het te stevig is kan er meer amandelmelk bij). Het moet een soort van papje worden.
- Verwarm de boter in een pan en doe een schep van het mengsel in de pan. Het beste werkt als je kleine pannenkoekjes maakt. Dit maakt het makkelijker om ze om te draaien.
- Draai de pannenkoeken om als ze goudbruin zijn en herhaal dit bij alle pannenkoeken.
Toppings – beleg jouw pannenkoeken
Nu heb ik ook allerlei toppings gebruikt, lekker! Wat je op de pannenkoekjes doet, daar ben je natuurlijk helemaal vrij in! Zelf heb ik een banaan gebakken in een pannetje met kaneel (dit is écht heel lekker). Daarnaast heb ik whey chocolade pasta gebruikt en heb ik dit een beetje laten smelten met wat melk in een pannetje.
Tot slot heb ik een compote gemaakt van bosvruchten. Ik heb bevroren fruit in een pannetje gedaan, en dit op het vuur gezet en laten koken. En that’s it!
Wat er ook nog lekker bij is yoghurt of magere kwark!
Zelf vond ik het een heel lekker recept, zeker met alle toppings! Ook al is de foto van de pannenkoeken van kokosmeel niet zo gelukt, het smaakt wel heel goed! Wil je meer recepten van mij zien? Kijk dan op mijn receptenpagina. Of heb je een recept, die ik absoluut moet proberen, stuur mij een berichtje!