HEY. READ THIS BLOG.

Recept: koolhydraatarme sushi van bloemkoolrijst

Koolhydraatarme Sushi Bloemkoolirijst

Recept: koolhydraatarme sushi van bloemkoolrijst

Lunch/ diner – bereidingstijd: 45 minuten – 5 sushi rollen

Ik hou van sushi. Ik ging vroeger elke twee weken wel sushi eten bij Sumo. Als ik zeg ik hou van sushi, overdrijf ik niet. Sinds ik een koolhydraat beperkt dieet ben begonnen, heb ik helaas nog geen sushi gegeten. Ik wilde graag mijn koolhydraat beperkt dieet aanhouden,  dus ben ik op zoek gegaan naar een goed alternatief. 

Toen bedacht ik me dat ik ook sushi kon maken met bloemkoolrijst. Dit smaakt eigenlijk net zo lekker als normale sushi. Ik zou het elke dag kunnen maken! Deze koolhydraatarme sushi is écht top en zeker het proberen waard. En al helemaal als je een sushi lover bent.

Ik had zelf geen speciale sushi roller. Ik heb het rollen daarom met mijn handen gedaan, dit ging prima. Je krijgt alleen de sushi rol niet goed strak. Wat wel heel belangrijk is dat je een scherp mes gebruikt om de sushi rol in stukken te snijden. 

Bloemkoolrijst Sushi Koolhydraat Arm

Dus, hoe maak je sushi van bloemkoolrijst

Dit heb je nodig

 • 400 gr bloemkoolrijst
 • 1 komkommer
 • 1 avocado
 • 1 pakje surimi krab, tonijn uit blik of gambas/ grote garnalen
 • 2 el Yofresh
 • 2 el sriracha
 • wasabi pasta (naar smaak)
 • 1 pak nori bladen

Sushi Koolhydraatarm Afvallen

Dus, wat moet je doen?

 1. Wok de bloemkoolrijst in een pan met een beetje olijfolie voor 3-4 min. Doe de bloemkoolrijst hierna in een kom met de Yofresh, de Sriracha en wasabi pasta naar smaak. Meng dit door elkaar.
 2. Snij de komkommer in reepjes en de avocado in stukjes.
 3. Pak nu een nori blad en smeer hier wat van het bloemkoolrijst mengsel op en beleg dit met komkommer avocado. Je kunt kiezen of je er krab, tonijn of garnalen op doet. Of alledrie, dat kan natuurlijk ook!
 4. Nu is het tijd om de rol te rollen. Doe dit zo strak mogelijk. Maak het einde van het blad een beetje nat met water, zodat de rol ‘dichtplakt’.
 5. Herhaal dit tot de nori bladen uit het pak op zijn.
 6. Verdeel nu de rollen in stukken van ongeveer 2cm.
 7. Nu is de sushi rol klaar! Smakelijk!
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on print

HEY YOU.

Misschien vind je dit ook leuk...

Nakd review nederlands kleding

Lente Na-kd shoplog

Na-kd kleding review Yes! Een van mijn favoriete kledingmerken is Na-kd. Een van de eerste outfits die ik kocht nadat ik was afgevallen was van

Meer lezen
Lotte Corijn

LOTTE CORIJN.

Nice to meet you!

Hey you! Ik ben Lotte en ik ben op weg naar een gezondere en fittere ik. 

Van 130 kg naar naar 75 kg is mijn doel. En guess what?! Ik ben al 50 kg kwijt.

Inspire & motivate. Als ik het kan, kan jij het ook!

Liefs
,
Lotte Corijn

My personal favourites
My Youtube channel
Food and all that good stuff