HEY. READ THIS BLOG.

Recept: koolhydraatarme tikki masala

Koolhydraatarme Gezonde Tikki Masala

Recept: koolhydraatarme tikki masala

Diner – bereidingstijd 35 minuten – 4 personen
I love curry’s! Ik heb voor het eerst een curry gegeten een jaar geleden in Lanzarote Daar zaten veel Indische eettentjes, doordat het een vakantie hotspot is voor de Britten. Daarvoor had ik het nog nooit gegeten. 

Mijn twee favorieten gerechten waren de butter chicken en de kip tikki masala. Ik vond dit zo lekker! 

Omdat ik op een koolhydraat beperkt dieet was, heb ik veel gezocht naar lekkere koolhydraatarme recepten. Toen kwam ik deze koolhydraatarme curry tegen op de website van Low Carb Chef! En nog tikki massala ook! Ik blij. 

Ik heb het recept een klein beetje aangepast. Nu moet ik wel eerlijk zeggen, het smaakt niet zoals bij een Indisch restaurant. Maar het smaakt zeker goed! En perfect voor koolhydraatarm of koolhydraat beperkt dieet. Of natuurlijk als je wilt afvallen of gezond wilt eten.  

Zoals gewoonlijk hou ik van simpele recepten, niet te ingewikkeld, niet te gekke ingrediënten. Dit gerecht is ook weer lekker dummy proof. Enjoy!

Dus, maak je de tikki masala?

Koolhydraatarme Tikki Massala Broccoli

Dit heb je nodig

 • 500 gr kipfilet
 • 2 uien
 • 1 stukje gember (duimgrote)
 • 400 gr polpa di pomodoro
 • 200 ml kokosmelk light
 • 1 bakje tikki masala kruidenpasta
 • 600 gr broccoli rijst
 • 1 tl sambal oelek

Dus, wat moet je doen?

 1. Snipper de ui, schil de gember en snij deze fijn. Fruit vervolgens de ui in een wok pan met een beetje olijfolie. Voeg na +/- 1 min de sambal en de gember toe. Snij ondertussen de kipfilet in blokjes.
 2. Als de uien glazig zijn geworden, voeg dan ook de kipfilet blokjes toe in de pan en bak deze gaar.
 3. Voeg dan de tikki masala pasta toe en wok deze kort mee. Voeg vervolgens de polpa en de kokosmelk toe en laat dit 15-20 min sudderen.
 4. Begin 5 minuten voordat de tikki masala klaar is met het bereiden van de broccoli rijst. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en wok de broccoli rijst in 4 minuutjes gaar.
 5. Verdeel nu de broccoli rijst over 4 borden en schep de kip tikki masala er boven op. Smakelijk!

Tip! Wok je broccoli rijst in sesamolie, dit geeft net wat meer smaak.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on print

HEY YOU.

Misschien vind je dit ook leuk...

Lotte Corijn

LOTTE CORIJN.

Nice to meet you!

Hey you! Ik ben Lotte en ik ben op weg naar een gezondere en fittere ik. 

Van 130 kg naar naar 75 kg is mijn doel. En guess what?! Ik ben al 50 kg kwijt.

Inspire & motivate. Als ik het kan, kan jij het ook!

Liefs
,
Lotte Corijn

My personal favourites
My Youtube channel
Food and all that good stuff