Recept: Romige champignonsoep

Maaltijd: 
Bereidingstijd: 25 minuten
4
Kcal:119.5
Vetten:5.1 g
Eiwitten:7.2 g
Koolhydraten:11.3 g

De allerlekkerste romigste champignonnensoep

Zin in een heerlijke, warme kom soep waarvoor je niet de hele dag in de keuken hoeft te staan? Dan is deze champignonsoep precies wat je zoekt. Perfect voor een doordeweekse maaltijd én vergeet de bonuspunten niet: door diepvrieschampignons te gebruiken, bespaar je tijd én geld. Win-win!

Alles wat je nodig hebt, zijn een paar ingrediënten: champignons, een beetje ui en knoflook (of lekker makkelijk: knoflookpasta!), een blokje groentebouillon en wat sojasaus. Houd je van een beetje extra pit? Gooi er lekker veel rode peper in!

Je kan deze soep ook makkelijk aanpassen. Wil je hem wat dikker? Voeg minder water toe. Een beetje koriander aan het einde maakt het helemaal af (maar als je geen fan bent, sla je die gewoon over).

De calorieën en macro’s zijn beschreven voor één persoon.

Is soep altijd gezond?

Dat hangt er van af, welke ingrediënten je gebruikt en hoe je het bereidt. Soep is top om veel groenten binnen te krijgen, is hydraterend, licht verteerbaar en vaak laag in calorieën, vooral als je kiest voor de juiste ingrediënten.

Kant-en-klare soepen of bouillonblokjes bevatten vaak veel zout, als je dit veel eet kan het slecht zijn voor je gezondheid. Romige soepen met veel room of boter kunnen best wat vet- en calorierijk zijn. En als jouw soep weinig groenten en proteïne bevat, zullen ze minder goed vullen.

Om soep gezonder te maken, kun je kiezen voor verse of diepvriesgroenten en kruiden in plaats van zout. Eiwitten zoals kip, bonen of linzen maken de soep meer vullend. Wil je een romige soep? Tip van flip: gebruik lichtere alternatieven zoals zuivelspread light of kokosmelk light, of pureer een deel van de soep.

Dus, zo maak je deze Romige champignonsoep

Dit heb je nodig:

Dus, wat moet je doen?

  1. Bak de knoflook, de ui, rode peper in een pan voor 2-3 minuten. Bak daarna de champignons mee in dezelfde pan. Doe dit totdat de champignons slinken.
  2. Voeg nu het water toe, sojasaus, de bouillonblokje en de zuivelspread.
  3. Voeg daarna de maïzena toe. Tip los eerst de maïzena op in een klein kopje met water, om klontjes te voorkomen. Daarna voeg je maïzena toe aan de soep.
  4. Laat een paar minuutjes inkoken, ongeveer 10 minuten.