Wat is het Cambridge Dieet?

door | apr 5, 2022 | Lifestyle | 0 Reacties

MIJN ERVARING MET HET 1 OP 1 DIEET

Ik woog 128 kg en wilde graag afvallen. Maar hoe? Ik had al zo vaak geprobeerd om af te vallen. De eerste week ging altijd goed, maar de tweede week was ik weer terug bij af. Een vriendin vertelde mij dat ze veel was afvallen met het Cambridge dieet. Waarop ik antwoordde “wat is het Cambridge dieet?”. Na een lang gesprek, besloot ik het Cambridge dieet ook te proberen. De afspraak met de consulent was gemaakt!Iets langer dan 4 maanden heb ik het dieet gevolgd. En na 4 maanden was ik 30 kg afgevallen! Een fantastisch resultaat! Ik krijg dagelijks veel vragen op mijn Instagram hoe het Cambridge dieet werkt, hoeveel het kost en wat je mag eten. Ik leg het je uit!

HET CAMBRIDGE DIEET: HOE WERKT HET?

Het Cambridge dieet, wat nu tegenwoordig het 1 op 1 dieet heet, is een commercieel dieet. Je hebt vast rond januari wel reclames van het 1 op 1 dieet op tv zien verschijnen.Het 1 op 1 dieet is een koolhydraatarm/ koolhydraat beperkt dieet, afhankelijk van welke stap je volgt in het Cambridge stappenplan. Kort uitgelegd houdt in dat je geen tot weinig brood, pasta, rijst en aardappelen mag eten. Daarnaast wordt ‘normale voeding’ aangevuld met maaltijd producten van het 1 op 1 dieet. De hoeveelheid maaltijd producten en de hoeveelheid ‘normale voeding’ is afhankelijk van de stap die gevolgd wordt.

1 OP 1 DIEET STAPPENPLAN – WAT IS HET CAMBRIDGE DIEET STAPPENPLAN?

In het stappenplan van Cambridge vind je wat je precies mag eten. Er zijn 8 stappen, de eerste stap is de kickstart, die naar mijn mening erg drastisch is. Daarna komen stappen 1 tot en met 7. In welke stap start, of wanneer je een stap omhoog gaat mag je zelf bepalenPer stap mag je x aantal porties van een producten groep eten. Vanaf stap 4 worden er weer koolhydraten geïntroduceerd (bijvoorbeeld 2 crackers of 1 boterham per dag). Het doel van het stappenplan is ook het terug opbouwen van wat je op een dag eet. Het doel van het Cambridge dieet is dat je aan het einde van het dieet een evenwichtig, gezond en gevarieerd voedingspatroon aan overhoudt.

WELKE STAP VOLGDE IK?

Zelf ben ik de 30 kg afgevallen in stap 3. Wat mag je bijvoorbeeld eten als je stap 3 volgt? Bij stap 3 in het Cambridge dieet mag je 1 portie groente, 1 portie eiwit, 1 portie zuivel en 1 portie fruit.Hoe zag mijn dag eruit?

 • Ontbijt: 125 gram Griekse yoghurt 10% vet & een Cambridge Shake vanillesmaak gemixt met twee koppen koffie
 • Lunch: Zelfgemaakt soep van groente & een Cambridge Shake vanillesmaak
 • Tussendoor: 150 gram aardbeien & Een Cambridge Peanut Crunch Reep
 • Avondeten: 200 gram groente en 125 gram kipfilet

JOUW EIGEN 1 OP 1  CONSULTANT

Bij het Cambridge dieet krijg een consultant. Overal in Nederland zitten consultants van het Cambridge dieet. Zonder een consultant kun je het dieet niet volgen. Je kunt op dewebsitevan het 1 op 1 dieet kijken, of er een consultant bij jou in de buurt zit.De consultant geeft je uitleg en advies over het dieet. De consultant heeft in het verleden ook het Cambridge dieet gevolgd om af te vallen. Voor de consultant betaal je niets, je betaalt alleen voor de Cambridge producten die je bij jouw consultant afneemt.

MIJN ERVARING MET MIJN CONSULTANT

Ik had zelf een hele fijne consultant. Ik koos ervoor om elke week naar mijn consultant te gaan om te wegen en mijn week te bespreken. Dit gaf mijn een stok achter de deur. Elke week moest ik toch een beetje mijzelf verantwoorden. Verder kon ik mijn consultant altijd appen of bellen met vragen, of als het even niet zo goed ging.

1 OP 1 DIEETPRODUCTEN – WELKE PRODUCTEN HEEFT HET CAMBRIDGE DIEET?

De maaltijd producten bevatten ongeveer 200 calorieën per product. Het Cambridge dieet bestaat niet alleen uit shakes, wat veel mensen wél denken. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel producten waar je uit kunt kiezen.

SHAKES

De shakes zijn er in heel veel verschillende smaken. Er komen ook regelmatig nieuwe smaken bij. Dit zijn enkele smaken die nu beschikbaar zijn:

 • Aardbei
 • Banaan
 • Bosvruchten
 • Cappuccino
 • Chocolade munt
 • Vanille
 • Aardbei en banaan met havermout
 • Kersen en aardbeien
 • Zwarte bessen en appel

De shakes maak je aan met 200 ml water en de poeder. Je kunt de shakes natuurlijk ‘gewoon zo’ drinken. Je kan ook de vanille shake door je koffie mixen, heel lekker! Je kunt er zelfs een soort ijs van maken, door een zakje vanille shake met bevroren fruit in de blender te gooien met een klein beetje water. Ik maakte er ook wel eens pannenkoekjes van.Mijn favoriete smakenIk was zelf niet te grootste fan van de shakes. Ik heb ze bijna allemaal geprobeerd. De shakes die ik het lekkerste vind zijn: vanille (ook omdat je er veel mee kan variëren), chocola en aardbei & bananensmaak met havermout smaak

SOEPEN

Je hebt ook nog soepen. Die heb ik zelf nooit geprobeerd, omdat ik elke week mij eigen soep maakte. De enkele smaken die nu beschikbaar zijn:

 • Oriëntal Chili
 • Prei en aardappelsmaak

REPEN EN BITES

De repen en bites, hier ben ik écht fan van. Deze komen ook in veel verschillende geuren en smaken:

 • Chocolade sinaasappel
 • Crunch chocolade munt
 • Crunch peanut
 • Yoghurt citroen
 • Aardbeien appel
 • Chocolade
 • Crunch cranberry
 • Toffee

Mijn favoriete smaken Mijn favoriete reep was zonder twijfel de peanut crunch reep. Deze vond ik zo lekker! Dit is net een snicker. Ik heb ook alle andere repen geprobeerd. Daarvan vond ik de aardbeien appelsmaak reep, cranberry crunch en yoghurt citroen reep ook lekker!

OVERIGE CAMBRIDGE PRODUCTEN

Er zijn nog een heleboel andere producten. Zo zijn er nog pappen en dessert, maar ook “maaltijden”. Van de maaltijden ben ik zelf niet zo fan, omdat ik ze niet lekker vind smaken. De pappen en de desserts heb ik zelf niet geprobeerd. 

1 OP 1 DIEET KOSTEN – WAT KOST HET CAMBRIDGE DIEET?

Wat kost het Cambridge dieet? Het Cambridge is een commercieel dieet en niet gratis te volgen. Zoals eerder besproken, betaal je niet voor de consultant maar wel voor de producten die je aanschaft.Het verschilt per stap hoeveel producten je aan moet schaffen. Bij stap 1 t/m 3 en de kickstart eet je drie producten per dag. Bij stap 4 en 5 eet je twee producten per dag en bij stap 6 en 7 eet je maar 1 Cambridge product per dag.De producten verschillen per prijs. Het duurste product is €3,75 en het goedkoopste product is €2,65. Hoeveel je per week uitgeeft aan het dieet verschilt dus écht met welke producten je kiest en welke stap je in zit.In stap 3 was ik ongeveer €40 euro per week kwijt. Ik heb nog twee weken stap 4 gedaan en hier was ik ongeveer €30 euro per week kwijt aan de producten.

RAAD IK HET 1 OP 1 DIEET AAN VAN CAMBRIDGE AAN?

Ik zou het dieet niet voor iedereen aanraden. Het dieet is vrij drastisch, waardoor ik het niet voor iedereen nodig vind. Wil je maar 10 kg afvallen, zou ik ervoor kiezen om een ander dieet te volgen.Maar moet je net zoals mij 55 kg afvallen, voordat je een gezond gewicht bereikt? Dan zeg ik doen! Het dieet is zeker effectief en het is heel prettig om een stok achter de deur te hebben en iemand die je aanmoedigt. Het dieet is vrij duur, maar het is het voor mij allemaal waard geweest. Ik heb er zoveel voor terug gekregen!Wel zou ik het dieet niet te lang doen, maximaal 6 maanden, omdat je toch vrij beperkt bent in wat je kan en mag eten. Wat ik merkte is dat ik dit op den duur echt wel beu was. En ik ook verlangde naar een gewone boterham, of een wat lekkers. Daarom is het 1 op 1 stappenplan ideaal, omdat je zo op een goed tempo, de weg naar ‘normaal en verantwoord’ voedingspatroon kan opbouwen.

Delen via:[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Nog niet uitgelezen?

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

7 februari was het zo ver: mijn buikwandcorrectie operatie bij Boerhaave Amsterdam. Maar, man man man… Wat heb ik het herstel van mijn buikwandcorrectie onderschat. Ik dacht “dat doe ik wel even.”  Het herstel was behoorlijk zwaar. Ben je je aan het oriënteren op een buikwandcorrectie of staat je operatie al gepland? Lees dan zeker even verder

Fit Met Lotte Blog

Ik ben Lotte Corijn

Het is mijn doel om zoveel mogelijk vrouwen te mogen inspireren in hun zoektocht naar een gezonde leefstijl. Samen wil ik met jou bouwen aan een gezonde én realistische levensstijl. Met mijn blog inspireer ik je onder andere graag om dit ook te behalen!

Categorieën

Recente berichten

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

Buikwandcorrectie herstel: 5 dingen die je moet weten

7 februari was het zo ver: mijn buikwandcorrectie operatie bij Boerhaave Amsterdam. Maar, man man man… Wat heb ik het herstel van mijn buikwandcorrectie onderschat. Ik dacht “dat doe ik wel even.”  Het herstel was behoorlijk zwaar. Ben je je aan het oriënteren op een buikwandcorrectie of staat je operatie al gepland? Lees dan zeker even verder

Lifestyle Planner