Recept: Zelfgemaakte bagels uit de airfyer
Makkelijk zelf bagels maken met slechts 3 ingrediënten
Heb je wel eens zelf bagels gemaakt? Je weet wel, die broodjes met een gat erin. Ik dacht altijd dat dit heel lastig zou zijn. Met dit snelle en makkelijke recept serveer je binnen een handomdraai jouw zelfgemaakte bagels op tafel. En het mooiste is: je maakt de bagels maar met 3 ingrediënten.
Deze gezonde bagels zijn niet alleen super lekker, maar ook nog eens heel makkelijk en snel te maken. Ideaal voor iedereen die van een gezonde levensstijl houdt en graag zelf in de keuken staat.
De bagels maak je met de airfryer. Heb je geen airfryer tot je beschikking? Dan kun je ze natuurlijk ook klaarmaken in de oven.
Dus wil je eens wat anders proberen voor je ontbijt, lunch of tussendoortje? Dan is dit makkelijke bagel recept the way to go. Combineer jouw zelfgemaakte bagels met je favoriete beleg zoals avocado, eiersalade, hummus of roomkaas.
Pimp jouw zelfgemaakte bagel
Je kunt jouw zelfgemaakte bagel natuurlijk simpel houden, maar je kunt ook heerlijk variëren met toppings. Denk aan sesamzaadjes, everything bagel seasoning, of je kunt er natuurlijk ook kaas op strooien.
Macro’s per bagel
181 kcal | 36g khd | 1g vet | 7g eiwit
Dus, zo maak je deze Zelfgemaakte bagels uit de airfyer
Dit heb je nodig:
Dus, wat moet je doen?
- Verwarm de oven of airfryer voor. Verwarm de oven voor op 175 graden of de airfryer op 190 graden.
- Meng de ingrediënten. Meng in een kom de Griekse yoghurt en de bloem samen met het bakpoeder tot een mooi deeg. Tip: doe wat olijfolie op je handen, want het deeg blijft overal aan plakken.
- Vorm de bagels. Verdeel het deeg in 3 gelijke bollen en rol elke bol uit tot een bagelvorm.
- In kokend water. Kook de bagels 1 minuut in kokend water
- Voeg toppings toe (optioneel). Bestreek de bagels met wat eigeel en voeg eventueel je favoriete toppings toe, zoals zaden of noten.
- Bakken. Bak de bagels in de oven voor 10-12 minuten of in de airfryer voor 8-10 minuten.